NIŠTA OD AMERIČKOG FINALA: Sabalenka UTIŠALA publiku i posle preokreta POBEDILA Kiz!

Autor:

Sport

08.09.2023

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav meč u Njujorku.

NIŠTA OD AMERIČKOG FINALA: Sabalenka UTIŠALA publiku i posle preokreta POBEDILA Kiz!

Foto: Tanjug/AP

Arina Sabalenka

Beloruska teniserka Arina Sabalenka se plasirala u finale US opena, pošto je posle velikog preokreta, rezultatom 2:1 (0:6, 7:6, 7:6) savladala Amerikanku Medison Kiz.

Na taj način je, od ponedeljka prva teniserka sveta, obezbedila duel sa Koko Gof, još jednom domaćom teniserkom, u meču za titulu, koji će biti odigran u subotu uveče po našem vremenu.

Videli smo spektakl na stadionu Artur Eš, a Medison Kiz je odigrala prvi set iz snova, pa je sa velikih 6:0 stigla do vođstva.

U istom ritmu je nastavila i u drugom delu igre. Već u trećem gemu je oduzela servis moćnoj Beloruskinji, ali se Arina vratila, pa je posle četiri gema na semaforu stajalo 2:2. Ipak, Kiz stiže do novog brejka, prednosti od 5:3, pa je izgledalo da će meč brzo biti gotov. Međutim, Sabalenka se nije predavala, napravila je brejk u ključnom gemu, uvelka je set u taj-brejk, a tu je sa 7:1 stigla do poravnanja u setovima.

Veliku borbu smo videli i u trećem setu, gde je američka igračica takođe imala prednost od 4:2. Usledio je isti sled događaja kao u prethodnom delu igre, Arina je ekspresno vratila brejk, zatim su obe igračice držale svoj servis do super taj-brejk, gde je Beloruskinja bila dominantna i sa 10:5 stigla do pobede u meču i plasmana u finale US opena.

Tamo će igrati protiv Gofove, koja je nešto ranije sa 2:0 porazila Karolinu Muhovu, u meču koji je obezbedio protest aktivista za klimatske promene, zbog čega je meč bio prekinut na gotovo sat vremena.

Inače, Sabalenka će igrati za drugu gren slem titulu, pošto je ove godine slavila na Australijan openu, dok će mlada Koko Gof pokušati da stigne do svoje prve velike titule.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading