FRIC KUKA POSLE PORAZA OD NOVAKA! Evo šta mu je ZASMETALO i na čemu se "PERE"!

Autor:

Sport

06.09.2023

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki teniser završiio učešće na US Openu.

FRIC KUKA POSLE PORAZA OD NOVAKA! Evo šta mu je ZASMETALO i na čemu se "PERE"!

Foto: Tanjug/AP

Isprašio je Novak Đoković još jednog rivala na poslednjem grend slemu u sezoni, pošto Amerikanac Tejlor Fric nije imao šanse protiv raspoloženog Srbina u četvrtfinalu US Opena.

- Što se meča tiče, moram da serviram mnogo, mnogo bolje, ne da poklanjam toliko poena. Od riterna nisam mogao više da tražim. Ne računam prvi set, u drugom i trćeem sam ima ošnse za brejk. Da sam servirao bolje, onda bi možda bio neizvesniji meč. Novak je Novak, protiv njega deluje kao da serviram gore nego inače. U drugim mečevima ne bih bio kažnjen za promašene prve servise, izvukao bih se. Sa njima, moram bolje od 50 odsto i da pođgađam. Tako je kako je... - rekao je Fric i dodao:

- Verovatno ću napraviti mali odmor, pa ću se setiti kako treba da serviram. U ovom trenutku znam šta treba da popravim, to mi je jasno. Kad se vratim na teren i kada napravim pauzu, onda ću da vežbam na tim stvarima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Uzroke poraza tražio je u velikoj toploti:

- Bilo je vruće. Igrali smo neke duge poene na početku meča i posle nekoliko takvih sam osetio tu sparinu i vlažnost. Nije mi vrućina toliko smetala koliko mi je energiju trošila ta vlaga. TO što su zatvorili deo krova samo je pojačalo tu sparinu. Nije to uticalo na mene, rekao bih da sam bio bolji kako je meč odmicao - pokušao je Tejlor da se "opere" za očajno izdanje.

Napominje da nije obraćao pažnju na publiku, da bi zatim analizirao greške koje je pravio.

- Nisam obraćao pažnju toliko. Imao sam šansu u trećem setu, igrao sam dobre poene u nizu, dolazio sam do šansi za brejk. Nisam iskoristio šanse, nije on odigrao te poene neverovatno, samo solidno, ali ja nisam igrao kako treba.

Foto: Tanjug/AP

 

Servis ga nije služio...

- Nisam bio zadovoljan servisom na početku turnira, poboljšao sam se protiv Striktera, servis u trećem setu tog meča trebalo je da bude recept u ovom meču. Užasno sam servirao, servis nije ulazio. Moram da radim. Riterniram bolje, imam dobru sezonu iako ne serviram dobro.

Slično je bilo i na nedavnom Mastersu u Sinsinatiju:

- U Sinsinatiju sam dobro servirao i na početku sam servirao brže. Posle toga sam previše promašivao. Nije bilo servisa, najviše šansi sam imao u Torinu, tada sam dobro servirao. Nije raketna nauka, neću moći da ga pobedim ako promašujem prve servise i ako mu dajem šanse na drugi servis - zaključio je Fric.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading