ĐOKOVIĆ EKSPRES: Novak bez muke SRUŠIO Frica i plasirao se u polufinale US opena!

Autor:

Sport

05.09.2023

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednog Amerikanca je pobedio, sada sledi novi.

ĐOKOVIĆ EKSPRES: Novak bez muke SRUŠIO Frica i plasirao se u polufinale US opena!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković se plasirao u novo polufinale US opena, pošto je u meču četvrtfinala, bez većih poteškoća, savladao domaćeg tenisera Tejlora Frica sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:4.

Iako je imao protiv sebe veliku vrućinu, publiku, koja je podržavala svog miljenika, Đoković je odigrao odličan meč, pa će igrati za plasman u veliko finale.

Mučio se Nole na startu susreta, u prva tri gema nije uspevao da pronađe ritam servisa, ali je od polovine prvog seta zaigrao dosta bolje, pa je taj deo igre rešio u svoju korist sa 6:1.

Nošen pdoličnom igrom iz prvog seta, Novak je vrlo brzo oduzeo servis rivalu I u drugom. Imao je prilike da ranije završi taj set, nije ih iskoristio, ali je sačuvao svoje servise, pa je sa 6:4 stigao do vođstva od 2:0.

Najveću borbu smo videli u trećem setu. Nismo videli brejkove u prvih šest gemova, a onda su usledila tri u nizu. Prvi je posustao Fric, uspeo je ekspresno da se vrati, ali je Nole još jednom pokazao mentalnu snagu. Brejknuo je rivala, a zatim sjajno odservirao I stigao do osme pobede protiv Frica, u isto toliko odigranih mečeva.

Za plasman u finale, Novak Đoković će igrati protiv pobednika duela u kom se sastaju dva domaća tenisera, Ben Šelton I Frensis Tijafo.

Duel Novaka Đokovića i Tejlora Frica ste mogli pratiti u live blogu na našem portalu.

LIVE BLOG

Novak Đoković - Tejlor Fric

3:0 (6:1, 6:4, 6:4)

TOK MEČA:

Tok trećeg seta:



6:4 - Kraj meča, Novak Đoković je slavio sa velikih 3:0!

5:4 - Brejk Đokovića! Nije ga prethodni gem pokolebao, sjajna igra Đokovića, Fric je malo pripomogao, Nole na gem do polufinala.

4:4 - Ribrejk Frica! Kakav gem, Amerikanac je propustio dve vezane brejk šanse, a onda... imao je Đoković zicer na mreži, ali se jedan navijač prodrao i time omeo Noleta. Da stvar bude gora, to je njegov navijač. Usledio je forhend u aut i brejk Frica.

4:3 - Brejk Đokovića! Uspeo je Nole konačno da slomi otpor svog rivala. Iskoristio je brejk šansu, sada ga dva gema deli od pobede.

3:3 - Uspeo je Đoković da izvuče dve brejk lopte. Igrao je Tejlor u transu, ali je Đoković uspeo da sa nekoliko pogođenih linija sačuva ovaj gem. Pomogla je i publika, koja je jasno protiv Srbina, što Novaku uvek prija.

2:3 - Imao je Nole 0:15, ali je Fric u nastavku gema odigrao sjajno, zabeležio je par forhend vinera, pa je stigao do treće prednosti u ovom gemu.

2:2 - Još jedan gem bez problema za našeg asa. Imao je 40:0, Fric je uspeo da osvoji poen, ali više od toga nije uspeo.

1:2 - To se neće desiti u ovom gemu, pošto je Tejlor nekoliko puta dobro odservirao i stigao do nove prednosti.

1:1 - Uspeo je Đoković da lagano upiše prvi gem u trećem delu igre. Čekamo da Novak ponovo pritisne servis svog rivala.

0:1 - Bez većih problema Amerikanac osvaja prvi gem u trećem setu, sledi Novakov servis.

Tok drugog seta:

6:4 - Novak Đoković vodi sa 2:0 u setovima! 

5:4 - Izgledalo je da bi Nole možda mogao u ovom gemu da završi posao, ali se Fric izvukao servisima. Ipak, sada sledi Đokovićev servis.

5:3 - Demonstracija sile. Sjajan Noletov gem, nekoliko vinera, Fric je bio nemoćan. Još gem ga deli od vođstva od 2:0.

4:3 - Novi brzi gem, ovaj put je pripao Novakovom rivalu. Dobro je Fric odservirao, pa je smanjio. Ipak, i dalje ga čeka teži deo posla, a to je da brejkne srpskog tenisera.

4:2 - Siguran servis gem za našeg tenisera. Pronašao je ritam servisa, pogodio je nekoliko vinera, pa sigurno grabi ka drugom setu.

3:2 - Ništa od novog brejka. Pretio je Đoković i u ovom gemu, ali je domaći teniser pogodio nekoliko vinera i smanji prednost najboljeg igrača u istoriji.

3:1 - Još jedan maratonski gem koji je Novak uspeo da reši u svoju korist. Nekoliko brejk prilika je imao Amer, ali ih je sve spasio Srbin i potvrdio prednost brejka.

2:1 - Brejk Đokovića! Srbin je odigrao još jedan sjajan gem, pogotovo je uništavao Frica na riternu i u razmenama, pa je rano stigao do prednosti u drugom setu.

1:1 - Izvukao se Nole u ovom gemu. Imao je Amerikanac 0:30, ali je Srbin vezao četiri poena i stigao do poravnanja.

0:1 - Dobar početak drugog seta za Frica, osvojio je sva četiri poena u gemu i prvi put u meču je odbranio svoj servis.

Tok prvog seta:

6:1 - Kraj prvog seta, Novak Đoković ga je sa 6:1 rešio u svoju korist. Mučio se Nole na početku, posebno sa servisima, ali je sredinom prvog dela igre našao svoj ritam i bez problema stigao do vođstva.

5:1 - Novi brejk Đokovića! Treći put je Novak oduzeo servis svom rivalu, samo ga gem deli od prednosti.

4:1 - Uspeo je Nole da odbrani prednost brejka. Sjajan gem su odigrala obojica, nekoliko prelepih razmena, ali se na kraju radovao srpski teniser, koji je na dva gema od prvog seta.

3:1 - Novi brejk pravi Đoković! Izuzetno dugačak gem, imao je naš as tri brejk lopte, ali je tek poslednju iskoristio, nakon nestvarnog poena na mreži. Fric je do sada na turniru jednom izgubio svoj servis, sada je već dva puta kapitulirao.

2:1 - Brejk Frica! Nije dugo trajalo vođstvo našeg tenisera. Imao je 30:15, ali Amerikanac vezuje tri poena u nizu i stiže do gema. Muči se Novak sa servisom na startu.

2:0 - Brejk Đokovića! Uspeo je naš as da na samom startu meča oduzme servis svom rivalu. Prvu brejk šansu nije iskoristio, ali zato jeste drugu, pa već na početku meča ima osetnu prednost.

1:0 - Spasio je Nole brejk loptu na samom startu meča. Pretio je Fric, ali je Đoković preživeo prvi nalet svog rivala.

Počeo je meč u Njujorku!

19:40 - Teniseri su izašli na teren, uskoro će početi meč na terenu Artur Eš.

19:20 - Amerikanka je demolirala Letonku (6:0, 6:2), pa će Noletov meč početi ranije nego što smo očekivali.

18:50 - Koko Gof je prvi set dobila sa 6:0, u drugom ima 2:1, uz prednost brejka, pa uskoro možemo očekivati i kraj ovog duela.

18:35 - Dobrodošli u live blog portala Republika, u kom ćemo zajedno ispratiti četvrtfinalni meč sa ovogodišnjeg US opena, u kom će snagu odmeriti srpski i američki teniser.

UVOD

Srpski teniser je do mesta među osmoricom najboljih stigao nakon pobede u prvom kolu protiv Francuza Aleksandra Mulera (3:0), da bi u narednoj rundi istim rezultatom slavio protiv Španca Bernabea Zapate Miraljesa.

Najveći ispit je Nole imao u trećem kolu, kada je posle dva odigrana seta gubio sa 2:0 od Lasla Đerea, ali je uspeo da preokrene, i da nakon skoro četiri sata igre savlada Lacija sa 3:2. Problema nije bilo u osmini finala, gde je sa 3:0 savladan Hrvat Borna Gojo.

Što se Tejlora Frica tiče, on do ovog susreta nije izgubio ni set. Na startu turnira u Njujorku je savladao zemljaka Stiva Džonsona, zatim je bio bolji i od Huana Pabla Variljasa, odnosno Jakuba Mensika, da bi u osmini finala sa 3:0 porazio Dominika Strikera.

Podsetimo, pobednik ovog duela će u polufinalu igrati sa boljim iz susreta u kom se sastaju dva Amerikanca, Frensis Tijafo i Ben Šelton.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading