NIJE MOGLO BEZ DRAME! Novak DOBIO protivnika u polufinalu US Opena!

Autor:

Sport

06.09.2023

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbojli srpski teniser grabi ka 24. grend slemu u karijeri.

NIJE MOGLO BEZ DRAME! Novak DOBIO protivnika u polufinalu US Opena!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Rutinskom igrom je Novak Đoković i osmi put zaredom preslišao Tejlora Frica, zadržavši maksimalan učinak protiv američkog tenisera u međusobnim duelima.

Za samo 155 minuta, najbolji ikada je slavio u tri seta, s 6:1, 6:4, 6:4 i nastavio pohod ka 24. grend slemu, a četvrtom peharu na US Openu.

U međuvremenu, Đoković je dobio rivala u polufinalu, a pred njim će biti potpuno novi izazov. Naime, Novak će prvi put u karieri igrati protiv tenisera sa kojim se nikada pre nije sastajao.

Radi se o Benu Šeltonu, koji je pred svojom publikom zaustavio favorizovanog zemljaka Frensisa Tijafoa i pobedio rezultatom 3:1 (6:2, 3:6, 7:6(7), 6:3).

Ovaj momak je s 20 godina prvi put napustio domovinu i sada je uspeo da na domaćem tlu stigne do polufinala grend slema, prvog u karijeri.

Šelton je prvi server turnira sa najvećim brojem asova, ali i najbržim servisom turnira koji je išao čak 239 kilometara na čas. To će predstavljati okršaj najboljeg riternera, možda i u istoriji igre, i čoveka koji donekle čuve onu staru servis-volej igru.

Đoković će se tako susreti sa novim izazovom, a 47. igrač sveta je došao do meča karijere. Spremaće se sa ocem Brajanom koji mu stalno daje savete, pošto se i on bavio "belim sportom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading