SENZACIJA NA US OPENU: Novakov najveći rival do finala ISPAO sa turnira!

Autor:

Sport

03.09.2023

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivan rasplet u Njujorku.

SENZACIJA NA US OPENU: Novakov najveći rival do finala ISPAO sa turnira!

Foto: Tanjug/AP

Američki teniser Ben Šelton plasirao se u četvrtfinale US Opena, pošto je u prvom susretu osmine finala savladao svog zemljaka Tomija Pola sa 3:1, po setovima 6:4, 6:3, 4:6, 6:4.

Jasno je da su do finala najveći Đokovićevi rivali bili upravo domaći teniseri, Pol, Frensis Tijafo i Tejlor Fric, ali je zbog svojih igara pred turnir u Njujorku, i svojih izvanrednih predstava protiv Karlosa Alkaraza, prednost išla upravo Polu.

Međutim, iako se jednom provukao na ovom turniru, protiv Romana Safiulina, kada je sa 0:2 okrenuo na 3:2, danas nije bio te sreće.

Zapravo je Tomi bolje ušao u meč i stigao do 3:0 u prvom setu. Ipak, Šelton je uspeo da ubrzo vrati brejk, a da u finišu još jednom oduzme servis rivalu i stigne do prednosti.

U nastavku smo videli veliku borbu, a u prvih šest gemova nismo videli brejkove. Tada se mlađi Amerikanac razigrao i napravio dva brejka u nizu, čime je došao do 2:0.

Imao je Ben i 4:1 u trećem setu, delovalo je da će brzo završiti ovaj okršaj, ali se Pol vratio, serijom od pet gemova u nizu, pa je smanjio na 2:1.

Ipak, snage za potpuni preokret nije imao, a Šelton u poslednjem gemu meča pravi brejk, kojim je stigao do najboljeg rezultata u karijeri.

Ben Šelton će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela u kom se sastaju Frensis Tijafo i Dominik Striker.

Podsetimo, danas igra i Novak Đoković, koji će od jedan čas iza ponoći odmeriti snage sa Hrvatom Bornom Gojom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading