SJAJNE VESTI ZA ĐOKOVIĆA: Novakov veliki rival ISPAO sa US Opena!

Autor:

Sport

01.09.2023

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaći teniser je bio prejak u trećem kolu.

SJAJNE VESTI ZA ĐOKOVIĆA: Novakov veliki rival ISPAO sa US Opena!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Amerikanac Tomi Pol se plasirao u osminu finala US Opena, i tako je postao prvi muškarac koji je ove godine obezbedio mesto među 16 najboljih, savladavši Španca Alehandra Davidoviča Fokinu sa 3:1, po setovima 6:0, 6:1, 3:6, 6:3.

Videli smo vrlo čudan meč u Njujorku, a ne računajući set koji je osvojio, Davidovič Fokina je uspeo da osvoji svega četiri gema, što je veliko iznenađenje, pošto se očekivao mnogo neizvesniji duel.

Silovito je krenuo Pol, u prva dva seta je dominirao terenom, prepustio je Špancu samo jedan gem, pa se činilo da će se susret jako brzo završiti.

Ipak, Fokina je "pokazao zube", stigao je do brejka, a zatim i do seta, ali nije imao snage za više od toga. Početkom četvrtog dela igre Amerikanac odmah stiže do brejka, propustio je šanse da i ranije završi meč, ali je posle malo više od dva sata obezbedio mesto u osmini finala poslednjeg gren slema u sezoni.

Iako je, makar prema bukmejkerima, Pol bio favorit u ovom duelu, sigurno je da će ishodom susreta u Njujorku zadovoljan biti Novak Đoković, pošto svi znaju da mu je Davidovič Fokina jedan od najtežih zadataka na Turu.

Podsetimo, Nole će večeras izaći na teren, u trećem meču na ovogodišnjem US Openu, a rival će mu biti Laslo Đere, još jedan srpski teniser, koji je prikazao sjajne partije na Otvorenom prvenstvu Amerike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading