NOVAK - SRBI 27:5! Đoković ŠIJE prijatelje gde god ih SRETNE! Ovaj igrač je bio njegova NAJVEĆA ŽRTVA, a EVO ko ga je KOŠTAO prvog mesta!

Autor:

Sport

31.08.2023

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniseri ukrstiće rekete u 3. kolu US Opena.

NOVAK - SRBI 27:5! Đoković ŠIJE prijatelje gde god ih SRETNE! Ovaj igrač je bio njegova NAJVEĆA ŽRTVA, a EVO ko ga je KOŠTAO prvog mesta!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Najbolji teniser ikada Novak Đoković igraće u trećoj rundi Flešing Medouza protiv svog velikog prijatelja Lasla Đerea, koga je pobedio samo jednom u karijeri.

Već smo pisali da je taj meč odigran prošle godine na Serbia openu, a Nole je trijumfovao preokretom (2:6, 7:6 (8:6), 7:6 (7:4)).

Gledano kroz istoriju, od ponedeljka, prvi reket sveta imao je velikih uspeha protiv svojih drugara, a najveća "žrtva" bio mu je penzionisani Viktor Troicki, kojeg je savladao čak 13 puta!

Novak je igrao protiv Filipa Krajinovića tri puta u karijeri i vodi s 2:1. Fića slavio u četvrtfinalu Serbia opena 2010, kada mu je Nole predao posle gubitka prvog seta 4:6. Deceniju posle toga, Đoković je pobedio u osmini finala Mastersa u Rimu s 2:0 (7:6 (7:3), 6:3), dok je iste sezone u Beču bio gotovo identičan rezultat po gemovima (7:6 (8:6), 6:3).

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Sa Dušanom Lajovićem je Novak igrao tri puta u karijeri (Đoković vodi 2-1), a možda i najbolniji poraz naneo mu je Staropazovčanin koji ga je savladao u polufinalu ATP Banjaluke s 2:1 (6:4, 7:6).

Najbolji ikada je tom prilikom izgubio 45 bodova, dok je Alkaraz pred start američke turneje imao 20 poena više od Đokovića. Jasno je da ga je kiks protiv velikog prijatelja Ducija, košta da već u Sjedinjene Američke Države stigne kao prvi na svetu.

Foto: Starsport

 

Njihov prvi međusobni duel odigran je 2015. u Dohi, Novak je počistio Lajovića 6:2, 6:1, dok je tri godine kasnije na Mastersu u Monte Karlu bio još ubedljiviji 2:0 (6:0, 6:1).

Od 2021. do prošle godine, Đoković i Miomir Kecmanović su igrali takođe tri puta, a Miša i dalje nema najznačajniji trijumf u karijeri (3-0). Nikada mladi teniser nije pobedio najuspešnijeg igrača "belog sporta".

Nole je prvu lekciju Kecmanu održao u četvrtfinalu Serbija opena pre dve sezone, trijumfovavši u dva seta (6:1, 6:3). Zanimljivo da su se i u 2022. godini sastali na istom ATP turniru, u Beogradu, i ponovo je bila borba za polufinale. I, opet pobeda Đokovića, ali sada posle preokreta 2:1 (4:6, 6:3, 6:3).

Republika

Foto: Starsport

 

Poslednji put Novak i Miomir odmerili su snagu na Vimbldonu prošle sezone u trećoj rundi, a drugi teniser sveta je bio neumoljiv i s 3:0 (6:0, 6:3, 6:4) prošao dalje. 

Treba reći da se na Đokovićevom spisku od srpskih igrača, kojima je uzimao meru, našao i Ilija Bozoljac. Bilo je to u Zagrebu 2006, kada je Novak kao 19-godišnjak prošao u polufinale s 2:0 (6:2, 6:3). Imali su i jedan duel na Čelendžeru 2005. koji je takođe dobio najbolji ikada rezultatom 2:1 (6:1, 3:6, 6:1), ali taj meč ne ulazi u statistiku ATP tura.

Republika

Foto: Starsport

Ilija Bozoljac

Kada premotamo film i "aktiviramo" penzionisane selektora Dejvis kup selekcije Srbije Viktora Troickog i Janka Tipsarevića, svojevremeno dvanaestog i osmog igrača ATP liste, i sa njima je Novak imao pozitivan skor.

Republika

Foto: Starsport

Viktor Troicki i Novak Đoković

Protiv Janka se sastajao sedam puta i pet mečeva je rešio u svoju korist, prvu u Kvinsu 2008. godine (2:1), a poslednju na Mastersu u Kanadi 2012. (6:4, 6:1). Tipsarević je uspeo da iznenadi Đokovića 2012. na Mastersu u Madridu 2:0 (7:6, 6:3) i godinu dana ranije na Serbia openu, kada mu je Nole predao meč.

Foto: Starsport

Janko Tipsarević i Nole

Ipak, najveća "žrtva" Novaka Đokovića bio je aktuelni selektor Dejvis kup selekcije Viktor Troicki, koga je prvi reket Srbije pobedio čak 13 puta, naspram samo jednog trijumfa selektora "orlova", izborenog na početku Noletove karijere 2007. u Umagu 1:2 (6:2, 4:6, 5:7). Posle toga, usledile su samo "recke" na strani rekordera po broju grend slem titula.

Hamada Međedović i Nikola Milojević još uvek nisu dobili priliku da ukrste koplja s Noletom, ali se dešavalo da su sparingovali na treninzima sa najuspešnijim svih vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading