A PUNA IM USTA ĐOKOVIĆA: KO O ČEMU... Alkaraz prošao UZ POMOĆ TAJNE PILULE!

Autor:

Sport

03.09.2023

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvena "Španska medicina"!

A PUNA IM USTA ĐOKOVIĆA: KO O ČEMU... Alkaraz prošao UZ POMOĆ TAJNE PILULE!

Foto: Shutterstock, Profimedia

Karlos Alkaraz plasirao se u osminu finala US opena pobedom nad Danijelom Evansom iz Velike Britanije rezultatom 3:1 u setovima, a ono što je zapalo za oko svim ljubiteljima tenisa je situacija kada je Karlitosu stigla misteriozna boca iz lože.

 

 

U boci se nalazila crvena pilula koju je prvi teniser sveta popio, a zatim nastavio da igra kao preporođen i na kraju pobedio meč.

Ne bi u ovome ništa bilo čudno da za slične stvari nisu razapinjali Novaka Đokovića i dovodili u sumnju njegovo poštenje.

TAJNE PILULE, MAGNETI,  KISEONIK

Novak Đoković je napunio 36 godina u maju, a i dalje igra kao mladić, a iz ovog razloga kruže razne teorije zavere oko njegovog korišćenja suplementacije.

Poslednja ovakva situacija dogodila se na ATP Masters turniru u Sinsinatiju kada je od svoje lože tražio kreatin, koji je sasvim legalna i dozvoljena supstanca.

Često se pitaju svi šta se nalazi u Novakovim flašicama i postoji li tečnost koja je "eliksir" mladosti i vrhunskog tenisa.

Republika

Foto: Printscreen/Eurosport

Novak Đoković

 

Na Olimpijskim igrama u Tokiju Đoković je koristio i bocu sa kiseonikom u toku meča zbog nepodnošljive vlažnosti vazduha.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Preporod u karijeri najboljeg tenisera u istoriji se dogodio kada je saznao da boluje od "celijakije" koja je u suštini netolerancija tela na gluten. Nakon što je izbacio ovo iz ishrane na savet doktora Igora Četojevića Novak je "prodisao" na terenu, što mu je dalo dodatnu snagu za maratonske mečeve.

Đoković svoje telo tretira na najbolji mogući način, vodi računa i o najmanjim sitnicama, a pored fizičkog jako mu je bitan i mentalni aspekt.

Na Roland Garosu smo videli magnet na Novakovim grudima, a kako je kasnije objašnjeno on mu je pomogao u postizanju "Šumanove rezonance" koja je frekvencija blagostanja.

MENJANJE KRVI, TAJNE BOČICE

Rafael Nadal trenutno ne igra tenis zbog povrede, a pitanje je da li će uopšte uspeti da se vrati na teren.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

 

Nadal je koristio sve načine u karijeri da se oporavi i regeneriše, a jedna od njih je i terapija menjanja krvi koja je bila zabranjena 2010. godine, pa ponovo legalizovana 2011.

- Izvade vam krv, uzmu najbolje ćelije i ubrizgaju tu krv u povređeno mesto. Na taj način se mnogo brže oporavite - rekao je o ovome Fernando Verdasko, Nadalov kolega

Razne eliksire i napitke koristio je Rafa tokom karijere, a poznato je da mu je jedan od rituala nameštanje flašica pred početak meča, a iste niko ne sme da dira.

Vrhunski sport sa sobom nosi mnogo rada na telu, a i sve tretmane koji su u granicama legalnog.

Pitanje za Vas, da li sportisti koriste samo legalne supstance? Pišite odgovor u komentarima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading