RODŽER ĆE GA NOĆAS SANJATI: Đoković oborio još jedan Federerov REKORD!

Autor:

Sport

05.09.2023

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne planira srpski teniser da stane.

RODŽER ĆE GA NOĆAS SANJATI: Đoković oborio još jedan Federerov REKORD!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković se plasirao u novo polufinale US opena, pošto je u meču četvrtfinala, bez većih poteškoća, savladao domaćeg tenisera Tejlora Frica sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:4.

Iako je imao protiv sebe veliku vrućinu, publiku, koja je podržavala svog miljenika, Đoković je odigrao odličan meč, pa će igrati za plasman u veliko finale.

Pobedom nad američkim igračem, Nole se plasirao u svoje 47. polufinale na gren slem turnirima, čime je pretekao Rodžera Federera, koji je do sada imao 46. Ipak to nije jedini rekord Švajcarca koji je Nole večeras oborio.

Đoković je po šesti put u svojoj karijeri uspeo da stigne makar do polufinala na sva četiri grend slema u jednoj kalendarskoj godini, što je impresivno dostignuće.

Ovime je nadmašio čak I Rodžera Federera, koji je to uradio pet puta. Ova statistika jasno ukazuje na dominaciju Đokovića u svetu tenisa.

Jedan po jedan, svi rekordi koji su i dalje bili u rukama švajcarskog tenisera padaju, a "slamke" za koje su se hvatali mediji sa Zapada više i ne postoje. Uskoro će svi morati da priznaju, Novak je najbolji teniser u istoriji.

Za plasman u finale, Novak Đoković će igrati protiv pobednika duela u kom se sastaju dva domaća tenisera, Ben Šelton I Frensis Tijafo. Protiv Šeltona nikada nije igrao, dok je Tijafoa pobedio u dva međusobna duela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading