NOVAK ŽRTVOVAO MADRID: Evo kako se odustajanje od mastersa odražava na borbu za prvo mesto ATP liste

Autor:

Sport

20.04.2024

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siner i Alkaraz mu ozbiljno dišu za vratom.

NOVAK ŽRTVOVAO MADRID: Evo kako se odustajanje od mastersa odražava na borbu za prvo mesto ATP liste

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković poražen je nedavno u polufinalu mastersa u Monte Karlu od Kaspera Ruda i zbog toga je propustio priliku da se dodatno učvrsti na prvom mestu na ATP listi. Međutim, samo nekoliko dana kasnije, a pred naredni masters u Madridu, Nole je odlučio da se povuče i da ne igra u "magičnoj kutiji".

Imajući sve ovo u vidu, postavlja se pitanje kako se to odražava na borbu za teniski tron. Nole trenutno ima 10.035 bodova na ATP listi, dok je prvi pratilac Janik Siner na 8.750, dok je iza Italijana Španac Karlos Alkaraz sa 8.645 bodova. Jasno je da je razlika veća od hiljadu bodova i da ga Siner ne može prestići pukim osvajanjem Madrida, ali se postavlja pitanje koliko Novak bodova brani i koliko može da izgubi.

Srećom, odgovor ne "NULA BODOVA" jer Đoković ni prošle godine nije igrao u Madridu. Nažalost, ni Siner u 2023. nije igrao u prestonici Španije, pa bi titulom mogao da dođe na korak za Srbinom. S druge strane, Alkaraz brani titulu na domaćem terenu, pa u najgorem slučaju po Novaka može da odbrani svoje bodove ako trijumfuje, dok će u svakom drugom slučaju ići u minus.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Podsetimo, Đoković je odlučio da propusti masters u Madridu, a još od Monte Karla se spekuliše da je povređen. Otkazivanje učešća na mastersu u Madridu pokrenulo je brojne spekulacije o tome kako će se dalje odvijati Novakova sezona. S obzirom na to da su Rolan Garos i Vimbldon pred vratima, mnogi se pitaju da li će se Novak oporaviti dovoljno brzo da učestvuje na ovim važnim turnirima. Jedna od glavnih tema diskusija među teniskim stručnjacima je koliko će Novakov izostanak uticati na njegovu poziciju na ATP listi. Sa mnogo bodova koje brani u narednim mesecima, ovo pitanje je od suštinskog značaja za njegov status među najboljim teniserima sveta.

Povreda koja je naterala Novaka da propusti masters u Madridu još uvek nije detaljno objašnjena javnosti. Međutim, prema nezvaničnim izvorima, radi se o povredi mišića koja zahteva pažljivo lečenje i period odmora kako bi se izbegle dalje komplikacije. Stručnjaci su podeljeni u prognozama o tome kada bi Novak mogao da se vrati na teren. Dok jedni smatraju da bi trebalo da se fokusira na potpuni oporavak bez žurbe, drugi veruju da bi mogao da bude spreman za Vimbldon ukoliko se pravilno neguje povreda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading