HVALA, BRATE, STEFANOSE: Evo šta za Đokovića znači Cicipasova pobeda nad Sinerom

Autor:

Sport

13.04.2024

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grk čeka rivala u finalu Monte Karla, ali i kroji ATP listu.

HVALA, BRATE, STEFANOSE: Evo šta za Đokovića znači Cicipasova pobeda nad Sinerom

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković igra polufinale mastersa u Monte Karlu protiv Norvežanina Kaspera Ruda, a u slučaju pobede u finalu će se sastati sa Grkom Stefanosom Cicipasom, koji je posle velike borbe savladao Italijana Janika Sinera 6:4, 3:6, 6:4.

Ovakav ishod prvog polufinala nije značajan samo za turnir u Monaku, već i za ATP listu u budućnosti, odnosno na našeg Noleta. Naime, nije isto da li će u finalu igrati protiv Sinera ili Cicipasa. Janik je porazom u polufinalu zaradio samo 40 bodova, jer je ponovio isti rezultat kao 2023, a razlika se pojavila samo zbog novog sistema bodovanja u 2024. jer polufinale mastersa više nije vredno 360 ATP bodova, već 400. S druge strane, Novak je već u plusu 310 bodova, ako slavi dobiće još 250, a titula bi mu saldo uvećala za čak 910 bodova u odnosu na stanje pre turnira u Monte Karlu.

Foto: Tanjug/AP

U finalu: Stefanos Cicipas

U prevodu, Siner ostaje na 8.750 bodova, Novak je ulaskom u finale stigao sa 9.725 na 10.035, dok bi mu finale donelo 10285 bodova, a titula čak 10.635 bodova. To znači da bi i te kako pobegao Sineru i bar još neko vreme proveo na vrhu ATP liste.

Međutim, ni to nije sve. Italijan je u finišu susreta sa Grkom delovao kao da je povređen. Ako je stvarno tako, odnosno nije reč samo o umoru, može se desiti da će propustiti neke turnire.

U svakom slučaju, kada je Đoković u pitanju, ako savlada Ruda sigurno će mu biti lakše da igra u finalu protiv Cicipasa nego protiv Sinera. Srbin protiv Grka ima pozitivan skor 11-2, vezao je deset trijumfa, a Stefanos ga nikada nije dobio na šljaci. S druge strane, Siner ga je dobio na poslednja tri od četiri meča, pa ne čudi da je njegovo ispadanje olakšanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading