"ALJBIN KURTI ŽELI DA PROTERA SRBE SA KOSOVA I METOHIJE PO SVAKU CENU" Dalibor Jevtić o hapšenju Sofronijevića

Autor:

Vesti

13.04.2024

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je ukazao na slučaj Azema Kurtaja, koji je pucao na decu na Badnji dan, ističući da je sada tuži zbog optužbi za pokušaj ubistva.

"ALJBIN KURTI ŽELI DA PROTERA SRBE SA KOSOVA I METOHIJE PO SVAKU CENU" Dalibor Jevtić o hapšenju Sofronijevića

Foto: Printskrin/TV Pink

Današnji događaj na administrativnom prelazu Brnjak izazvao je burne reakcije u javnosti. Srećko Sofronijević, stanovnik Zvečana, uhapšen je bez ikakvog obrazloženja i s lisicama na rukama odveden južno od Ibra. Ovaj incident podstakao je reakciju predsednika opštine Štrpce, Dalibora Jevtića, koji je optužio Aljbina Kurtija za politiku proterivanja Srba sa Kosova i Metohije.

- Azem Kurtaj koji je pucao na decu na Badnji dan sada mene tuži zato što sam rekao sa je to bio pokušaj ubistva, Sofronijević koji je bio ranjen završava u zatvoru zato što je pucano na njega - izjavio je Dalibor Jevtić.

U saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističe se da je hapšenje Srećka Sofronijevića samo nastavak brutalnog progona srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Takođe, podseća se da je Sofronijević pretrpeo teške povrede u oktobru 2021. godine kada je bio meta Rosu policije koja je upala na sever Kosova i Metohije.


U trenutku hapšenja, Srećko Sofronijević se nalazio sa svojom suprugom, koja je postala očevidac ove najnovije represije kosovske policije. Njihovo svedočenje može biti od ključnog značaja za razjašnjenje okolnosti hapšenja i eventualno pružanje dodatnih informacija o ovom događaju.

Ovo hapšenje izazvalo je oštru reakciju javnosti, kako među lokalnim stanovništvom, tako i međunarodnim faktorima koji prate situaciju na Kosovu i Metohiji. Briga za ljudska prava i pravdu su ključni elementi koji se ističu u reakcijama na ovaj događaj.

Hapšenje Srećka Sofronijevića predstavlja samo jedan u nizu incidenata koji ukazuju na kontinuiranu napetost i probleme na Kosovu i Metohiji. Uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju, očekuje se dalje razjašnjenje ovog slučaja i pružanje odgovarajuće pravne zaštite uhapšenom Srbinu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading