EVO ŠTA ZA ĐOKOVIĆA ZNAČI ALKARAZOVO ODUSTAJANJE OD MONTE KARLA: Ozbiljne posledice po ATP listu

Autor:

Sport

09.04.2024

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac neće osvojiti nijedan bod u Monaku, a evo koliko bodova gubi.

EVO ŠTA ZA ĐOKOVIĆA ZNAČI ALKARAZOVO ODUSTAJANJE OD MONTE KARLA: Ozbiljne posledice po ATP listu

Foto: Twitter/RiyadhSeason

Novak Đoković bio je u svlačionici teniskog kompleksa mastersa u Monte Karlu kada je stigla vest da je Španac Karlos Alkaraz odustao od nadmetanja na turniru jer se nije oporavio od povrede i dalje oseća bol u desnoj podlaktici. Imajući u vidu da je Alkaraz, uz Janika Sinera, najveća pretnja Noletu kada je u pitanju borba za prvo mesto na ATP listi, odmah se postavilo pitanje šta povlačenje Španca znači za našeg asa.

Kada je Srbin u pitanju, on je prošle godine ispao od Lorenca Musetija u trećem kolu, pa brani samo 90 poena, dok prema novom sistemu bodovanja za plasman na istu stepenicu može da osvoji 100 poena. Pobeda u četvrtfinalu donela bi mu 200 ATP bodova (nekada 180), a u polufinalu 400 (umesto 360). Poraz u finalu donosi 600 bodova, a titula 1.000.

Imajući u vidu da Novak ima 1.080 bodova prednosti u odnosu na Alkaraza, dobro je što je Španac odustao i što neće moći da osvoji nijeda ATP poen. Ono što Đokoviću ne ide u prilog je činjenica da Karlos nie igrao u Monte Karlu 2023, pa samim tim ništa od bodova neće ni izgubiti. Tako Novaku glavni konkurent u borbi za prvo mesto ostaje Janik Siner.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Najveća pretnja: Janik Siner

Međutim, po srpskog asa je dobro to što je Italijan prošle godine stigao do polufinala i brani čak 360 bodova. Dakle, samo ako ode u finale, ili osvoji trofej, Siner će moći da napreduje i da se primakne Noletu, dok će ovaj imati priliku da beži svakom pobedom. A razlika je pred start Monte Karla bila 1.015 bodova u korist našeg asa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading