NOVAK SIGURAN PROTIV SAFIULINA! Đoković POČISTIO Rusa i dozvolio mu SAMO TRI GEMA!

Autor:

Sport

09.04.2024

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Furiozna pobeda svetskog broja jedan.

NOVAK SIGURAN PROTIV SAFIULINA! Đoković POČISTIO Rusa i dozvolio mu SAMO TRI GEMA!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković je u drugoj rundi mastersa u Monte Karlu ostvario ubedljivu pobedu nad Romanom Safiulinom rezultatom 2:0 (6:1, 6:2). Đoković je već u prvom gemu meča uspeo da ostvari brejk, što mu je donelo prednost koju je uspeo da zadrži tokom celog meča. U drugom setu, Đoković je još jednom demonstrirao svoju dominaciju nad protivnikom, osvojivši ga rezultatom 6:2.


Novak Đoković je pokazao fenomenalnu formu tokom meča, pokazujući visok nivo koncentracije i igre. Sa sigurnošću i preciznošću, Đoković je kontrolisao ritam meča i uspeo da ostvari ubedljivu pobedu za relativno kratko vreme, svega nešto više od sat vremena igre.

Nakon ubedljive pobede nad Safiulinom, Đoković se plasirao u naredno kolo gde će se suočiti sa boljim iz duela Artur Fis – Lorenco Muzeti. Publika sa nestrpljenjem očekuje Novakov nastup u narednom meču, uz veliko interesovanje za njegovu formu nakon nedavnog rastanka sa trenerom Goranom Ivaniševićem.

Ova pobeda predstavlja značajan trenutak za Novaka Đokovića, posebno nakon nedavnog rastanka sa trenerom Goranom Ivaniševićem. Nakon neočekivanog poraza od Luke Nardija, Đoković je pokazao da je spreman da se vrati na pobednički put, ostvarujući ubedljiv trijumf u drugoj rundi mastersa u Monte Karlu.

Sa nestrpljenjem se očekuje naredni meč u kojem će Novak Đoković odmeriti snage sa boljim iz duela Artur Fis – Lorenco Muzeti. Publika i ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem iščekuju Novakov nastup, uz veliko interesovanje za razvoj situacije nakon nedavnog rastanka sa trenerom. S obzirom na Novakovu formu i motivaciju, očekuje se još jedan uzbudljiv meč i sjajan teniski spektakl.

Drugi set:

6:2 -SIGURNA POBEDA NOVAKA ĐOKOVIĆA!

5:2 - Uspeo je Safiulin da osvoji svoj servis gem, ali je isto učinio Novak i to sa nulom. 

4:1 - Nema nekih promena na terenu, za sada je preostalo samo odrađivanje posla. 

3:1 - NOVI BREJK NOLETA! Veoma lako Đoković dolazi do poena, i prosto deluje nezamislivo da se ovaj meč ne reši u najskorijem mogućem roku. Sada je Rus častio Srbina duplom greškom i poklonio mu gem. 

1:0 - Tek prvi as Novaka na ovom meču. Ipak, za samo minut je počistio Safiulina u prvom gemu. Deluje da se duel neće odužiti.

16.57 -  Zanimljivo je da kamera konstantno stavlja u fokus Nenada Zimonjića, koji se prvi but nalazi u Noletovom boksu kao trener "na određeno vreme". Izgleda da je samo pitanje vremena dok se saradnja ne ozvaniči.  

 

 

Prvi set:

6:1 - PRVI SET JE ĐOKOVIĆEV! Trebalo je Noletu nekih 35 minuta. 

5:1 - Lako Nole osvaja svoj servis!

4:1 - Konačno prvi gem za Safiulina. Posle mnogo muke pri rezultatu 40:40, uspeo je da okrene gem u svoju korist. 

4:0 - Deluje kao da je Safiulin značajno opasniji na Novakov servis. Kod jednog slabijeg dropšota Đokovića propustio je priliku da stigne do brejk lopte, a onda i izgubio gem. 

3:0 - NOVI BREJK ĐOKOVIĆA! Delovalo je da će Srbin ispustiti priliku da ponovo oduzme servis protivniku. Iako je imao tri brejk lopte, Safiulin je sa dve dobre paralele i jednim vanrednim servisom uspeo da izjednači. Ipak, Nole nije dozvolio da dobra prilika propadne. 

 

 

2:0 - Siguran je Nole na svom servisu. Iako je Safiulin prilično agresivno dočekivao servis prvog reketa sveta, ulazeći duboko u teren na riternu, Đoković je pokazao da su dečje boljke iz Indijan Velsa preboljene. 

1:0 - ODMAH BREJK NOVAKA! Veoma je daleko od osnovice dočekivao Đoković Safiulinov servis, i dobrim riternom je odmah primorao Rusa da se oznoji. Pritisak je urodio plodom, Safiulin je pogrešio, a Nole vodi sa 1:0. 

Meč je počeo - prvi servira Safiulin!

16.10 - Teniseri su izašli na zagrevanje

PRE MEČA

Pauza je završena, Novak Đoković počinje da "šljaka" i to kod kuće. Najbolji teniser sveta započinje pohod na titulu na masters u Monte Karlu, a prva prepreka biće mu danas Roman Safiulin. Tačnije, kada to vremenske prilike dozvole. Današnji program kasnio je skoro dva i po sata, zatim su mečevi počeli da se igraju, ali su oči svih uprte u nebo jer meteorolozi najavljuju nove padavine popodne. Taman u vreme kada bi Srbin i Rus mogli na teren.

Bilo kako bilo, biće to srpskom asu prvi zvanični meč još od preranog ispadanja sa mastersa u Indijan Velsu od Italijana Luke Nardija, posle čega je propustio masters u Majamiju odlučan da će mu sledeći turnir biti na šljaci. Sada je došao i taj dan da Nole krene po treći pehar na turniru koji se igra praktično pod prozorom njegovog stana u Monte Karlu. Međutim, to što igra na domaćem terenu prvom reketu sveta je bila otežavajuća okolnost, pa je tako do titule stizao samo 2013. i 2015. godine. Prošle godine ga je u trećem kolu zaustavio Italijan Lorenco Museti, a ako obojica opravdaju uloge favorita srešće se i 2024. na istoj stepenici.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Roman Safiulin

Ali najpre Novak mora da savlada danas nezgodnog Rusa. Istina, njiho dvojica su se samo jedno srela i slavio je Đoković u Tel Avivu 2022. Uz pretpostavku da će lako izaći na kraj sa Safiulinom, a da će uspeti da preskoči i Musetija i tako mu se osveti za 2023. i poruči Italijanima da mu je dosta njihovog terora (osim Nardija bolne poraze mu ove i krajem prošle sezone zadavao Janik Siner), Novaku neće biti lako ni na ostatku turnira.

Naime, u potencijalnom četvrtfinalu bi mogao da ga čeka branilac titule Andrej Rubljov, dakle neko kome prija šljaka u Monte Karlu, ili Aleks de Minor, koji je silovito startovao protiv švajcarskog veterana Stana Vavrinke. Novak je Rusa dobio pet puta, ali jedini susret na zemljanoj podlozi pripao je Rubljovu i to usred Beograda kada je osvojio Srbija open 2022. počistivši Noleta u trećem setu sa 6:0. Imajući to u vidu, neće biti lako ni sada.

potencijalnom polufinalu, voljom žreba, Đokoviću su protivnici ili Karlos Alkaraz ili Kasper Rud. Španac je slavio na šljaci Madrida 2022, Novak se revanširao na Rolan Garosu 2023, dok je ukupni međusobni skor 3:2 za našeg asa. Što se Ruda tiče, samo tu Nole ima besprekoran skor. Dobio je svih pet mečeva, od toga tri na šljaci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading