DVE SU SE KOCKICE SLOŽILE: Novak sve bliže prvom meču u Monte Karlu, ALI I DALJE MORA DA ČEKA

Autor:

Sport

09.04.2024

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo se gledalo u nebo, sada se gleda u zemlju.

DVE SU SE KOCKICE SLOŽILE: Novak sve bliže prvom meču u Monte Karlu, ALI I DALJE MORA DA ČEKA

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Novak Đoković već bi bio na terenu protiv Romana Safiulina da kiša nije napravila haos na masters u Monte Karlu. Ovako, najbolji teniser sveta i ostali takmičari gledali su satima u nebo čekajući da kiša prestane kako bi program mogao da se zavrti. I to se i desilo sa gotovo dva i po sata odlalaganja, s tim da Nole i dalje mora da čeka.

Naime, posle gledanja u nebo da li će kiša stati, teniseri su izašli na šljaku u Monaku, pa su sve oči bile uprte u zemljani teren. Australijanac Aleks de Minor odmerio je snage sa švajcarskm veteranom Stanom Vavrinkom i savladao ga sa 6:3, 6:0, a ako ne bude novih prekida odmah za njima na teren će naš Miomir Kecmanović i Mateo Beretini. Tek posle njih, kao treći meč dana, na programu je duel Đokovića i Safiulina.

Foto: Tanjug/AP

Igra pre Novaka: Miomir Kecmanović

Nema sumnje da će Novak dati sve od sebe da se odmah vrati u takmičarski ritam posle ranog ispadanja u Indijan Velsu, a onda i propuštanja drugog američkog mastersa u Majamiju. Ono što hrabri je to što je Đoković odmorio i na vreme se prebacio na šljaku. Zato ostaje da se vidi kako će Nole igrati protiv dobro poznatih rivala na putu ka trećoj tituli na turniru pod prozorom svog stana, koji je osvajao 2013. i 2015. godine.

Podsetimo, Novak je bio slobodan u prvom kolu, u drugom igra protiv Safiulina, a u trećem, ukoliko favoriti opravdaju uloge, čega stari poznanik Lorenco Museti, koji ga je ovde izbacio prošle godine. U četvrtfinalu ga potencijalno čeka branilac titule Andrej Rubljov, dakle neko kome prija šljaka u Monte Karlu, ili Aleks de Minor. Novak je Rusa dobio pet puta, ali jedini susret na zemljanoj podlozi pripao je Rubljovu i to usred Beograda kada je osvojio Srbija open 2022. počistivši Noleta u trećem setu sa 6:0. Imajući to u vidu, neće biti lako ni sada.

A šta tek reći za "šljakere" u potencijalnom polufinalu. Voljom žreba Đokoviću su potencijalni protivnici, ako favoriti opravdaju uloge, ili Karlos Alkaraz ili Kasper Rud. Španac je slavio na šljaci Madrida 2022, Novak se revanširao na Rolan Garosu 2023, dok je ukupni međusobni skor 3:2 za našeg asa. Što se Ruda tiče, samo tu Nole ima besprekoran skor. Dobio je svih pet mečeva, od toga tri na šljaci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading