BEZ STARCA NEMA UDARCA, NOVAK JE SUVO ZLATO: Đoković pronašao tenisera starijeg od sebe i zajedno pišu istoriju

Autor:

Sport

09.04.2024

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zajedno imaju 80 godina.

BEZ STARCA NEMA UDARCA, NOVAK JE SUVO ZLATO: Đoković pronašao tenisera starijeg od sebe i zajedno pišu istoriju

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković ceo dan čeka da započene pohod na titulu na mastersu u Monte Karlu, ali je kiša neprestano pravila probleme i odložila početak turnira za više od tri sata. Međutim, Nole je pronašao način da popuni slobodno vreme, kao što je to radio i minulih dana, između treninga i odlaska kući da bude sa porodicom.

Najbolji teniser sveta druži se sa brojnim kolegama, prijateljima i rivalima na teniskom terenu, a jedan od zanimljivijih razgovora vodio je sa čovekom sa kojim nikad nije ukrstio reket. Šta više, nih dvojica uopšte ne igraju istu vrstu tenis. U pitanju je Rohan Bopana, indijski veteran u dubl konkurenciji. Pritom je Bopana, koji je veliki rival Noletovom nezvaničnom treneru Nenadu Zimonjiću napunio 44 godine.

Ono štoje zajedničko Srbinu i Indijcu je da su obojica prvi reketi sveta i što su istovremeno najstariji brojevi jedan u istoriji tenisa. Novak je to odavno, a Bopana je zaseo na tron tek posle slavlja na ovogodišnjem Australijan openu. Osvojili su veliki broj trofeja (Bopana 26 u dublu), a zajedničko im je i to što očigledno imaju neki eliksir mladosti koji im pomaže da se nadmeću na visokom nivou protiv znatno mlađih od sebe. Naime, njih dvojica su se našalili što zajedno imaju godine, Đoković 36 a Indijac 44.

- Mi smo kao staro zlato. Nije ovaj zbir potpuno balansiran. Nije 50:50. Rohanin doprinos u ovih 80 godina je veći. Ali mislim da ćemo mi i dalje biti jaki - rekao je Novak, a nadovezao se Bopana:

- Ova igra može da vas nauči mnogo toga, ali iskustvo pobeđuje.

 

 

Podsetimo je Novak na to da on nije čekao pozne dane da postane broj jedan, s obzirom na to da se na prvo mesto ATP liste prvi put popeo posle osvajanja Vimbldona 2011, dakle sa 24 godine.

- I ja bih rekao da je iskustvo veoma važno, ali i posvećenost igri svakog dana. Vidim Bopanu kako bezbroj sati provodi u teretani, ali i kod fizioterapeuta više nego ranije. Fenomenalno je deliti sa njim Tur toliko mnogo godina i biti broj jedan - dodao je Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading