OTKRIVENI DETALJI TAJNOG DOGOVORA: Evo kako je Beker POKUŠAO da se OSLOBODI dugova!

Autor:

Sport

29.02.2024

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener Novaka Đokovića "kupio" slobodu.

OTKRIVENI DETALJI TAJNOG DOGOVORA: Evo kako je Beker POKUŠAO da se OSLOBODI dugova!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković i Boris Beker

Legendarni bivši nemački teniser Boris Beker (56) suočava se sa završetkom stečajnog postupka u Engleskoj, prema pisanju nemačkog lista Bild.

Nekadašnji trener Novaka Đokovića je navodno sklopio tajni dogovor sa stečajnim upravnikom, kako bi se proces bankrota okončao, uz obavezu da plati oko 450.000 evra da bi se oslobodio dugova. Međutim, ta "sloboda" bi bila uslovljena, jer bi do 2031. godine bio pod strogim finansijskim nadzorom, uz zabranu obavljanja određenih funkcija i ulazak u određene zemlje.

Beker je podneo zahtev za bankrot u Engleskoj u junu 2017. godine, suočen sa dugom od oko 60 miliona evra. Konkretni povod za ovaj korak bio je dug od 3.5 miliona evra, uzet uz hipoteku na luksuznu nekretninu na Majorki. Deo njegovog bogatstva otišao je na troškove razvoda, školovanja dece i luksuzan život, dok je drugi deo bio rezultat loših poslovnih ulaganja.

Foto: Tanjug/AP

Boris Beker

Sudija Debora Tejlor osudila je Borisa na dve i po godine zatvora zbog pronevere, navodeći da je sakrio imovinu i pozajmice vredne oko tri miliona evra kako bi izbegao otplatu dugova. Porota ga je proglasila krivim po četiri tačke optužnice za kršenje Akta insolventnosti, dok je oslobođen po 20 osnova.

Proslavljeni as i najmlađi šampion Vimbldona (osvojio trofej sa samo 17 godina), sada se suočava sa izazovima izvan terena, pokušavajući da reši finansijske probleme koji su obeležili njegovu karijeru i život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading