ŠOK U SVETU TENISA: Endi Marej NAJAVIO KRAJ karijere!

Autor:

Sport

28.02.2024

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanac ima samo još jednu želju pre nego što napusti tenis...

ŠOK U SVETU TENISA: Endi Marej NAJAVIO KRAJ karijere!

Foto: Tanjug/AP

Endi Marej, svojevremeno prvi teniser sveta najavio je odlazak u penziju nakon Olimpijskih igara u Parizu!

U maju će napuniti 37 godina i nekoliko meseci posle toga će "okačiti reket o klin". 

Endi je bio deo velike četvorke zajedno sa Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom I Rodžerom Federerom, ali je nakon povrede i operacije kuka njegova karijera išla silaznom putanjom.

Marej je trenutno 67. igrač planete, a nakon poraza od Iga Umbera na turniru u Dubaiju, najavio je da uskoro dolazi kraj.

 

 

- Verovatno neću igrati tenis posle ovog leta. Posle svakog meča, na svakom turniru, dobijam isto pitanje. Dosadilo mi je više da budem iskren. Neću više da pričam o tome od ovog momenta, dok ne dođe vreme da kažem kraj, ali ne planiram da igram mnogo tenisa posle leta - rekao je Marej.

Poslednji put je na Rolan Garosu igrao 2020. godine i ispao je u prvom kolu. Želi da se pojavi tamo ove godine.

- Najverovatnije ću tamo igrati. Poslednjih nekoliko godina želeo sam da se pripremim što bolje za sezonu turnira na travi, ali ni to ne garantuje da ćete igrati dobro na toj podlozi. Tih nedelju dana više za pripremu ne pravi veliku razliku - rekao je Endi

Iskusni teniser je najmanje uspeha imao u Parizu.

- Imao sam razna iskustva tamo. Nisam igrao 2013. godine, pa sam osvojio Vimbldon, a onda sam 2016. tamo igrao, pa opet osvojio Vimbldon. Voleo bih da igram tamo još jednom. Volim da igram na tom turniru - rekao je Marej.

Na terenima Rolan Garosa igraće se tenis na Olimpijskim igrama i upravo to je njegova najveća želja za kraj karijere.

Da bude deo tima Velike Britanije i da pokuša da dogura što dalje.

- Ako hoćete da ostvarite dobar rezultat na Igrama, onda morate da odigrate neke mečeve na šljaci. Čak i da nisu odmah posle Vimbldona svejedno bih želeo da igram tamo. Osvojio sam zlato u Londonu i Rio de Žaneiru, imao sam fenomenalno iskustvo tada i nadam se da ću dobiti šansu da igram tamo još jednom - zaključio je Marej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading