OKAČIO REKET O KLIN: Teniser koji ima pozitivan skor protiv Novaka završio karijeru!

Autor: P. Z.

Sport

21.02.2024

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvat se oprostio od "belog sporta".

OKAČIO REKET O KLIN: Teniser koji ima pozitivan skor protiv Novaka završio karijeru!

Foto: Tanjug/AP

Ivo Karlović

Hrvatski teniser Ivo Karlović zvanično objavio kraj svoje profesionalne teniske karijere.

Nakon dužeg perioda bez takmičenja, Karlović je odlučio da stavi tačku na svoju izuzetnu sportsku karijeru i to je saopštio putem društvene mreže Tviter.

- Neki od vas su primetili da dugo nisam igrao, a i dalje me svakodnevno pitaju da li ću se vratiti takmičenjima. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim pismom želim da ozvaničim i konačno objavim kraj moje karijere - napisao je, između ostalog, 44-godišnji Karlović.

Takođe, Ivo je istakao zahvalnost na podršci koju je dobijao tokom svoje "neortodoksne i duge karijere". Ovaj teniser je svoj put gradio iz skromnih početaka, a sada je ponosan na sve što je postigao i sve prepreke koje je uspeo da prevaziđe.

Karlović je istakao važnost podrške koju je dobijao od svoje porodice i izrazio radost zbog više vremena koje će moći da provede s njima sada kada se fokusira na nove životne izazove. Osim toga, zahvalio se svim trenerima i ljudima koji su mu pomogli u karijeri, kao i vernim navijačima koji su ga pratili i podržavali tokom svih ovih godina.

Karlović je tokom svoje 25-godišnje karijere ostvario impresivne rezultate, sa 371 pobedom, 346 poraza i osvojenih osam titula, kao i zaradom od preko 10 miliona dolara od nagrada. Sa reprezentacijom Hrvatske, osvojio je Dejvis kup 2005. godine, dok je najbolji plasman na ATP listi ostvario 2008. godine, zauzevši 14. poziciju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ivo Karlović

Ivo Karlović će ostati upamćen kao jedan od najboljih servera u teniskoj istoriji, sa nezvaničnim rekordom od 13.278 as udaraca. Takođe, ostvario je zapažene rezultate na grend slem turnirima, poput četvrtfinala Vimbldona 2009. godine.

Iako se povlači sa teniskih terena, Karlović ističe da će ostati aktivan u "belom sportu" i da planira da prenese svoje znanje i iskustvo novoj generaciji tenisera. Svojim prisustvom i angažmanom, sigurno će i dalje ostati važan deo teniske zajednice.

Ivo Karlović je obeležio jednu eru teniskog sporta, ostavljajući neizbrisiv trag i inspirišući mnoge svojim neverovatnim dostignućima.

Za kraj, još jedan od njegovih uspeha je taj da je jedan od retkih tenisera koji imaju pozitivan skor u međusobnim duelima sa Novakom Đokovićem. Srbin i Hrvat su se sastali tri puta u karijeri, a Karlović je ostvario dve pobede i poraz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading