NEVEROVATNA SPORTSKA PRIČA: Sestre bliznakinje imaju NEIZLEČIVU bolest, ali će se ZAJEDNO takmičiti na Olimpijskim igrama!

Autor:

Sport

28.02.2024

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog ovakvih heroja, sport je najlepša stvar na svetu

NEVEROVATNA SPORTSKA PRIČA: Sestre bliznakinje imaju NEIZLEČIVU bolest, ali će se ZAJEDNO takmičiti na Olimpijskim igrama!

Foto: printscreen twitter

Dvadesetsedmogodišnje sestre iz Londona, Lina i Lavia Nilsen, imaju istu ambiciju - da donesu olimpijsko zlato za tim Velike Britanije ovog leta.

Njihov san o nastupanju zajedno u štafetnoj trci počeo je dok su trčkarale u osnovnoj školi.

Nakon što su bile odabrane za britanski tim u trci 4x400m na Evropskom dvoranskom prvenstvu 2017. godine, izgledalo je da će njihov san postati stvarnost.

Međutim,  stres fraktura u nozi sprečila je Linu da nastupi, te je prošlo još pet godina pre nego što su ponovo bile odabrane u paru.

Na Svetskom prvenstvu 2022. godine, Lina je doživela recidiv multiple skleroze, neizlečive bolesti od koje obe sestre pate, zbog čega nisu mogle da se takmiče zajedno.

Sve do tog trenutka, njih dve su držale svoju bolest u tajnosti, ali je ponovni napad bio okidač da konačno otkriju svoju priču.


Lavia još uvek nije imala ozbiljnije simptome kao njena sestra, a sve je otkrila za BBC Sport:

- Još uvek odlučujemo da ne uzimamo lekove jer nismo sigurne u njihove sporedne efekte. Uvek smo pazile na ishranu i ishranu, ali nakon Lininog recidiva, tome pridajemo još veći značaj. Do sada je sve prošlo dobro -rekla je Lavia


Uprkos prethodnim neuspesima, bliznakinje se nadaju da će treći put biti sreća nakon što su ponovo odabrane zajedno za Svetsko dvoransko prvenstvo ovog vikenda u timu Velike Britanije za trku 4x400m.

 

 

Lavia je objasnila kako se nadaju da neće samo uspeti da se plasiraju barem u finale, već da je odlučna da se takmiči u trci na 400m prepone i da se pridruži svojoj sestri u borbi za zlato na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta.


Lavia je pokušala da rečima izrazi šta bi to značilo ako bi zajedno stajale na postolju.

- Definitivno bismo to slavile veličanstveno. To bi bilo ogromno - rekla je hrabra atletičarka.

Lina, koja je konačno debitovale na međunarodnoj sceni 2022. godine, sada se fokusirala na trku na 400m prepreka kao svoj primarni individualni događaj.

 - Bilo je toliko prepreka na putu. To je priroda sporta - surov je. Ponekad vam treba sreća. Nadamo se da ovog puta sve ide dobro. Ne može biti bolje nego napokon trčati zajedno pred domaćom publikom - zaključila je Lina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading