MILICA MANDIĆ OTVORILA DUŠU: Evo KAKO se snalazi u ulozi MAJKE! VRAĆA SE na tatami (VIDEO)

Autor:

Sport

03.02.2024

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika šampionka je naša Milica.

MILICA MANDIĆ OTVORILA DUŠU: Evo KAKO se snalazi u ulozi MAJKE! VRAĆA SE na tatami (VIDEO)

Foto: ST/Vlada LUKIĆ

Milica Đuričić(Mandić) istinska je heroina našeg sporta. Dvostruka olimpijska šampionka, u mladosti je trenirala plivanje, košarku i folklor, a sa 11 godina otkrila je tekvonodo - sport koji ju je proslavio i upisao zlatnim slovima u istoriju srpskog sporta.

Osvojila je Milica zlato na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, a njena sportska karijera bila je tek na početku.

Nagrade i uspesi su se ređali od tog trenutka. Mandićeva je postala šampionka sveta 2017. godine, klupski prvak Evrope 2018. godine, a kruna karijere došla je u Tokiju 2021. godine, kada je po drugi put u karijeri osvojila Olimpijsko zlato.

Utrla je Milica put mnogim devojčicama, naučila ih šta znači imati srce šampiona, a blistavu karijeru završila je upravo posle Tokija, makar privremeno.

Milicu smo sreli na dodeli nagrada najboljim sportistima Srbije od strane OKS, priznanje koje je i sama osvajala 2012. i 2017. godine, a za naš portal Republika.rs govorila je o mnogim temama.

Milica je u srećnom braku sa Markom Đuričićem, imaju sina Mateju, a nova uloga joj izuzetno prija.

Osvrnula se za početak na Olimpijske igre u Parizu.

- Prošla godina je sjajna uvertira, toliko rezultata je bilo, da mi to dovori da će ova biti još bolja. Cilj je premašiti devet medalja i bojom i brojkom. Ov sportisti ovde su pokazali kako se bori za svoju zemlju, tako da milsim da će u Parizu biti makar jedna medalja više, nadam se tom broju. Svako od njih ko da svoj maksimum na terenu je pravi pobednik. Biti na Olimpijskim igrama je velika čast. Uživaću sve da ih gledam.

Pitali smo Milicu da li je teško gledati kako se drugi bore..

- Jeste iskreno. Svakako mi je drago da sam deo ove priče, ja sam iz sporta i jako volim, ne samo svoj sport, već i druge. Naši sportisiti su mi uvek bili inspiracija da ja budem i bolja i na terenu i van terena. Sport je za mene najlepša stfvar koja mi se desila, koja mi je donela i supruga i dete, tako da biti u ovoj priči je jedno lepo iskustvo i naravno navijati za sve sportiste.

O nasledniku Mateji..

-Snalazim se sjajno, uglavnom smo na podlozi na podu. Krenuo je da puzi, blizu je da prohoda. Jedno novo i jako lepo iskustvo za mene. Mislim da je jedan deo života tek sada počeo. Uživamo kao porodica, trudim se da provedem što više trenutaka sa njim, jer vreme zaista toliko brzo prolazi , uskoro će da napuni godinu dana. Ti momenti kući su najlepši.

Iznenadila nas je Milica priznanjem da planira da se vrati na tatami.

- Ne baš na velikoj sceni, ali dala sam sebi izazov da se sedam meseci nakon porođaja takmičim na Balkanskom prvenstvu, istinski sam uživala, jako teško i novo iskustvo za mene, ali ove godine sigurno će biti još koje takmičenje - otkrila  nam je Milica Mandić.

Kompletan razgovor sa Milicom pogledajte u videu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading