GLEDA KA PARIZU I RIMU: Bibić otkrio glavne ciljeve za 2024. godinu!

Autor: P. Z.

Sport

26.02.2024

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teški zadaci su pred Elzanom.

GLEDA KA PARIZU I RIMU: Bibić otkrio glavne ciljeve za 2024. godinu!

Foto: Starsport

Elzan Bibić

Srpski atletičar Elzan Bibić, koji je rekorder Srbije na 1.500, 3.000 i 5.000 metara, izjavio je danas da će se u ovoj godini fokusirati na Evropsko prvenstvo u Rimu i Olimpijske igre u Parizu.

Bibić je prošle godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu na 3.000 metara, a nedavno je na šampionatu Balkana u Istanbulu osvojio zlato u trci na 1.500 metara.

Bibić se trenutno priprema za dvoransko Svetsko prvenstvo, koje će biti održano od prvog do trećeg marta u Glazgovu, gde će učestvovati u trci na 1.500 metara. Nakon toga, planira da nastupi na Svetskom prvenstvu u krosu, koje je na programu 30. marta u Beogradu.

- Imam dosta iskustva sa krosevima gde sam i osvajao medalje kao junior i mlađi senior na kros šampionatima Evrope. SP u krosu je posebna priča. U dogovoru sa selektorom Edinom Zukovićem voleo bih da Srbiju po prvi put predstavim zajedno sa svojim kolegama iz reprezentacije u štafetnoj trci koja je sve više atraktivna na krosevima, a gde se trči 4x2 km u mešovitom timu (dva muška i dva ženska atletičara) - rekao je Bibić, a prenosi zvanični sajt Srpskog atletskog saveza.

Republika

Foto: Starsport

Elzan Bibić

Cilj u ovoj godini mu je da izbori normu za Olimpijske igre.

- Moj glavni fokus za sezonu 2024. jeste EP u Rimu i OI u Parizu. Već radim pripreme u Beogradu sa svojim fizioterapeutom Milošem Japundžićem, posle toga ću i uvodne pripreme najverovatnije odraditi na svojoj planini Pešter, dok će završne pripreme biti na nekoj većoj nadmorskoj visini što će zavisiti od treninga - dodao je Bibić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading