"NEĆU DA BUDEM SAUČESNIK U GENOCIDU": Preminuo američki vojnik koji se spalio ispred Ambasade Izraela (VIDEO)

Autor:

Svet

26.02.2024

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident se dogodio u nedelju oko 13:00 po lokalnom vremenu.

"NEĆU DA BUDEM SAUČESNIK U GENOCIDU": Preminuo američki vojnik koji se spalio ispred Ambasade Izraela (VIDEO)

Foto: X/Robert Simpson/Printscreen

Pripadnik američkog vazduhoplovstva, Eron Bušnel, koji se zapalio ispred Ambasade Izraela, preminuo je, javljaju svetski mediji.

Kako je ranije objavljeno, on se zapalio ispred izraelske Ambasade u Vašingtonu u znak protesta zbog rata u Pojasu Gaze.

Incident se dogodio u nedelju oko 13:00 po lokalnom vremenu.

- Moje ime je Aron Bušnel. Ja sam aktivni pripadnik vazduhoplovstva Sjedinjenih Država i više neću biti saučesnik u genocidu. Upustiću se u ekstremni čin protesta, ali u poređenju sa onim što su ljudi doživljavali u Palestini od strane svojih kolonizatora, to uopšte nije ekstremno. To je ono što je naša vladajuća klasa odlučila da će biti normalno - rekao je on u kameru.

Službenici američke tajne službe ugasili su plamen pre nego što je muškarac prebačen u bolnicu sa kritičnim povredama opasnim po život, saopštila je gradska vatrogasna služba.

Američki mediji su kasnije citirali portparolku američkog ratnog vazduhoplovstva koja je rekla da je čovek bio aktivni vazduhoplovac.

Policijska uprava Vašingtona sada istražuje zajedno sa Tajnom službom i drugim relevantnim organima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading