PEŠIĆ NA SLATKIM MUKAMA: Ko će ići na Olimpijske igre?

Autor: P. Z.

Sport

26.02.2024

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaši igraju sjajno ove sezone.

PEŠIĆ NA SLATKIM MUKAMA: Ko će ići na Olimpijske igre?

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras (ponedeljak) od 18 časova gostuje selekciji Gruzije u utakmici drugog kola G grupe kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine.

Izabranici Svetislava Pešića su tri dana ranije pokazali snagu u duelu sa Finskom, koju su u Beogradu savladali rezultatom 77:61, pa u Tbilisi stižu kao apsolutni favoriti selekciji koja je u prvom kolu poražena od Danske (75:69).

"Orlovima" će taj meč ujedno biti i poslednji zvanični koji će odigrati pre Olimpijskih igara u Parizu. Prema tome, igrači koji se nađu na parketu Tbilisi arene moraće dobro da se oznoje kako bi ih selektor Pešić uzeo u razmatranje za odlazak na najveću sportsku smotru na planeti.

Republika

Foto: Starsport

"Orlovi"

U ovom FIBA prozoru su se na raspolaganju trofejnom treneru našli Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

Nema sumnje da će iskusni stručnjak na leto biti na slatkim mukama, pošto osim pomenutih košarkaša ima još dosta onih koji konkurišu za vizu za Olimpijske igre.

Tu se pre svega misli na NBA asove koji iz večeri u veče pokazuju da su među najboljima na planeti, a jedan svakako to i jeste. Naravno u pitanju je Nikola Jokić, ali na veoma visokom nivou u najjačoj ligi na svetu igraju i Bogdan Bogdanović, Vasilije Micić i Nikola Jović. Takođe, ne treba zaboraviti ni Alekseja Pokuševskog ili Bobana Marjanovića.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Jokić

Osim njih, potencijalni putnici u Pariz biće i evroligaški asovi koji se iz različitih razloga nisu našli ovog puta u reprezentativnoj akciji. Među njima prednjače Nikola Kalinić, Nikola Milutinov, Vladimir Lučić, Stefan Jović, Alen Smailagić i Nikola Topić.

Naravno, iako je predstojeći duel "orlova" sa Gruzijom poslednja zvanična utakmica pred Igre u Parizu, naša reprezentacija će na leto odigrati sasvim dovoljan broj pripremnih utakmica za taj turnir.

Žreb za Olimpijske igre biće održan 19. marta, kada će reprezentacija Srbije dobiti rivale u grupnoj fazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading