SENZACIJA: Ameri poraženi u kvalifikacijama!

Autor: P. Z.

Sport

26.02.2024

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorijska pobeda Kube.

SENZACIJA: Ameri poraženi u kvalifikacijama!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država doživela je iznenađujući poraz od selekcije Kube u drugom kolu kvalifikacija za FIBA AmeriKup. Kubanci su kao domaćini slavili rezultatom 81:67 (26:10, 15:22, 31:20, 9:15).

To je bila prva pobeda Kube nad Sjedinjenim Američkim Državama u istoriji.

Kubu je predvodio Pedro Bombino sa 19 postignutih poena, dok je centar Makabija Žasijel Rivero sa 11 koševa i devet skokova stigao skoro do dabl-dabl učinka.

Amerikanci su pristupili meču sa selekcijom Kube u izuzetno oslabljenom sastavu, bez svojih zvezda, ali ipak sa igračima koji su pretežno aktivni u razvojnoj Dži ligi, kao i bivšim NBA asovima Elfridom Pejtonom i Džordanom Belom. Ovo, međutim, nije bilo dovoljno da se savlada Kuba po drugi put u samo nekoliko dana.

Kuba je započela meč veoma snažno, stvarajući ogromnu prednost od 16 poena već u prvoj četvrtini. Iako su igrači SAD uspeli da smanje prednost na devet poena do poluvremena, novi "hladna tuš" došao je u trećoj četvrtini kada je Kuba ponovo otišla na ogromnu prednost i uoči poslednjeg kvartala vodila je 72:52. To je bila razlika koju Ameri nikako nisu mogli da nadoknade za samo preostalih deset minuta, pa je Kuba upisala istorijsku pobedu.

Pored SAD-a i Kube, u grupi D se nalaze i Bahami i Portoriko, pa nema sumnje da nas do kraja kvalifikacija čekaju velika uzbuđenja, pošto posle dva kola sve četiri reprezentacije imaju polovičan učinak.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading