NOVI ŠOKANTAN PORAZ "CRVENE FURIJE": Španija sve dalje od Eurobasketa!

Autor: P. Z.

Sport

25.02.2024

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belgija priredila veliko iznenađenje.

NOVI ŠOKANTAN PORAZ "CRVENE FURIJE": Španija sve dalje od Eurobasketa!

Foto: Tanjug/AP

Riki Rubio

Kvalifikacije za Eurobasket su u punom jeku, a ove nedelje smo svedoci nekih zaista iznenađujućih rezultata. Nakon što su Bugari uspeli da savladaju Nemce (67:62) na domaćem terenu, slično iznenađenje priredili su i Belgijanci, koji su srušili reprezentaciju Španije na svom terenu rezultatom 58:53.

Ovaj poraz dodatno komplikuje put Španije ka kontinentalnom šampionatu, s obzirom da su prethodno doživeli poraz od Letonije na domaćem terenu.

Standings provided by Sofascore

Meč između Belgije i Španije protekao je u znaku izuzetne borbe, a Belgijanci su uspeli da odole svim naletima Furije. Na samo dva minuta do kraja, Belgijanci su uspeli da steknu prednost od pet poena, što je dovelo do uzbuđenja na tribinama. Iako je Haime Pradilja imao priliku da smanji prednost sa slobodnih bacanja, uspeo je da pogodi samo jedan od dva penala. Ipak, Belgijanci su uspeli da zadrže vođstvo i sačuvaju ga do kraja meča.

Ovom pobedom, Belgijanci su došli do druge pobede u kvalifikacijama, izjednačivši se na vrhu tabele sa Letoncima. Sa druge strane, Španija se suočava sa izazovom plasmana na Eurobasket, s obzirom da trenutno imaju skor od 0-2, isto koliko i Slovačka. Ovo definitivno predstavlja neočekivanu situaciju za jednu od najjačih evropskih košarkaških reprezentacija.

U ovom vrlo izjednačenom meču, Retin Obaosan se istakao sa 19 poena, dok je Pjer-Antoan Žile doprineo sa 15 poena za pobedu Belgije.

Sa druge strane, Dario Brizuela i Žoel Para su bili najefikasniji u timu Španije, postigavši po 14 poena. Takođe, treba istaći i da se na parketu ponovo našao Riki Rubio, koji je meč završio sa četiri poena, četiri skoka i tri asistencije.

Ovi neočekivani porazi definitivno dodaju dramu kvalifikacijama za Eurobasket, a ostaje da vidimo kako će se situacija dalje razvijati u narednim mečevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading