"SRPSKA SAMBA" NA TENISKOM TERENU! Đere i Lajović NA MEGDANU u Riju!

Autor:

Sport

22.02.2024

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo će biti događaj dana za sve srpske ljubitelje sporta.

"SRPSKA SAMBA" NA TENISKOM TERENU! Đere i Lajović NA MEGDANU u Riju!

Foto: Starsport

Laslo Đere i Dušan Lajović

Na ATP turniru u Rio de Žaneiru, rekete će od 19.00 časova ukrstiti naši teniseri Dušan Lajović i Laslo Đere u okviru drugog kola. Srpski derbi je bio zakazan za proteklu noć, međutim obilne padavine su pomerile faktički čitav program, pa će i njihov duel biti odigran tek večeras.

S obzirom da je ovo jedna od retkih prilika da možemo pratiti okršaj srpskih tenisera na egzotičnoj lokaciji kao što je Brazil, u susret duelu smo razgovarali sa teniskim trenerom i stručnjakom Dejanom Kojićem, koji je za nas najavio predstojeći susret, ali i prokomentarisao aktuelnu situaciju na domaćoj sceni "belog sporta".

- Prvenstvneo, veliki je uspeh što je u pitanju turnir serije 500. Dakle u igri je puno bodova za naše momke. Takođe, njihove snage pokazale su se prilično izjednačene kroz godine, s obzirom da im je ovo peti meč, a za sada je rezultat 2:2. Što se tiče favorita, Lajović je trenutno u boljoj formi, tako da se nalazi i u blagoj prednosti. Trenutno, za naš tenis će veoma značiti ko god da prođe i pored Novaka napravi neki veliki uspeh. S obzirom na njegovu dominaciju, ovi momci nisu bili u prilici da dođu do punog izražaja, i evo sada je prilika - rekao je Kojić, te je nastavio u istom dahu u vezi sa srpskim teniserima, dotičući se i Miomira Kecmanovića, momka koji je umeo da napravi neke vrlo zapažene uspehe: 

Republika

Foto: Republika.rs

Dejan Kojić

 

-  Obojica su odlični teniseri, što pokazuje da i pored Đokovića postoji kvalitet. Miomir je, primera radi, ukazao da može da se takmiči sa najvećima. Dobro je startovao na Australijan openu, prošavši u četvrto kolo, ali se sada nalazi u lošoj seriji od tri poraza zaredom. Desio mu se taj nesrećni Los Kabos, ali bi trebalo da zbije redove i posveti se treningu, a uspesi će doći. I Đere, i Dušan su odlični teniseri i svi se nadamo i želimo im da se vrate u top 30 - dovršio je Kojić. 

Duci je u prvom kolu Rija eliminisao Kolumbijca Danijela Galana, na terenu je proveo veliki broj minuta, ali je na kraju ipak slavio rezultatom 2:1 (4:6, 7:6, 6:1).

Đere je bio dosta sigurniji na startu, Zapati Miralješu je prepustio svega četiri gema 2:0 (6:3, 6:1).

Pobednik ovog meča, susrešće se u četvrtfinalu sa odličnim Fransiskom Serundolom, trenutno 22. tenisera sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading