EPSKO RAZOČARENJE NA STARTU DEJVIS KUPA: Kecmanović poražen od 142. na svetu!

Autor:

Sport

02.02.2024

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma neočekivan poraz.

EPSKO RAZOČARENJE NA STARTU DEJVIS KUPA: Kecmanović poražen od 142. na svetu!

Foto: Tanjug/AP

Miomir Kecmanović

Nije dobro počelo po selekciju Srbije na Dejvis kupu - Miomir Kecmanović je poražen od Lukaša Klajna u Kraljevu sa 2:0, po setovima 7:6, 6:2.

Ušao je Srbin kao ogroman favorit u ovaj meč protiv Slovaka koji je rangiran čak 101 poziciju niže, ali je na opšte iznenađenje svih "počišćen" sa terena za 90 minuta.

Jednostavno mu ništa nije išlo od ruke, iako je izgledalo na početku da će to uspeti da "pregura". Imao je 5:3 i "đus" u prvom setu, a onda je usledio šok. Slovak se vratio u potpunosti u igru, da bi u taj-brejku istog seta bio bolji od Miše sa 7:2.

Drugi set se pretvorio u pravu noćnu moru i Kecmanović je bio potpuno nemoćan, što je iskoristio Klajn dobivši taj deo igre sa 6:2. 

Podsetimo, Srbiju na Dejvis kupu predstavljaju: Miomir Kecmanović, Laslo Đere, Dušan Lajović i Nikola Ćaćić.

Reprezentacija Srbije se bez Novaka Đokovića u svojim redovima bori za plasman na završni turnir Svetske grupe Dejvis kupa. Za tako nešto potrebno je tri puta savladati Slovake. Naredni duel odigraće Dušan Lajović i Aleks Molčan sa početkom u 16:50 časova.

Ovaj poraz je izuzetno iznenađujuć, uzimajući u obzir to da je Kecmanović skoro završio učešće na Australijan openu u osmini finala nakon eliminacije od Karlosa Alkaraza. Čak je i na tom meču imao svoje šanse protiv drugog tenisera sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading