NADAL PROGOVORIO O NOVCU: Pomenuo i Novaka! Ne mogu baš svi da ZARAĐUJU KAO ĐOKOVIĆ!

Autor: M. M.

Sport

16.02.2024

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser o ravnopravnosti.

NADAL PROGOVORIO O NOVCU: Pomenuo i Novaka! Ne mogu baš svi da ZARAĐUJU KAO ĐOKOVIĆ!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji španski teniser Rafael Nadal govorio je o ravnopravnosti i jednakosti između muškaraca i žena u tenisu kada je reč o zaradi, a nije ni ovog puta propustio priliku da promene najvećeg rivala Novaka Đokovića.

Najpre je govorio i nepravdi.

- Ono što je nepravedno jeste da nema jednakosti. Muškarci i žene zaslužuju iste mogućnosti. Ali termin feminizam je doveden do krajnosti. Jednakost ne leži u zaradi - počeo je Nadal.

Nastavio je u istom tonu.

- Jednakost je da ako Serena Villiams generiše više novca nego ja, treba i da zarađuje više. Ne želim da zarađujem više od Serene samo zato što sam ja Rafa Nadal. U tenisu su novčane nagrade praktično izjednačene. Ženski tenis je bio dosta gledan i zato je ravnopravnost u našem sportu došla ranije. Pre neki dan sam video rangiranje najplaćenijih sportistkinja i bilo je mnogo teniserki. Ali ako su svetske šampionke popularne i pune stadione, što više pobeđuju i više zarađuju, to bolje - dodao je Rafa.

Osvrnuo se osvajač 22 grend slema i na zaradu u sportu.

- Sredstva treba da budu ista na nivou infrastrukture, kada je reč o trenerima... Ali, naravno, ako mi kažete da 50. na svetu mora da zaradi isto koliko i Đoković, onda ne treba. Onda bi svi na svetu zarađivali isto - zaključio je Nadal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading