REKORDI PADAJU PRED NOVAKOM! Ovaj PODATAK svedoči da je Đoković NAJBOLJI u ISTORIJI!

Autor:

Sport

08.02.2024

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as ispisuje novo poglavlje u "belom sportu".

REKORDI PADAJU PRED NOVAKOM! Ovaj PODATAK svedoči da je Đoković NAJBOLJI u ISTORIJI!

Foto: Tanjug/AP

Postoje mnoge debate o tome ko je najbolji teniser svih vremena, ali brojni rekordi koje poseduje Novak Đoković nedvosmisleno pokazuju da je on jedan od najvećih.

Sa impresivnim procenatom pobeda od 83,58%, Đoković je apsolutni lider kada je u pitanju uspešnost u istoriji tenisa. Ovaj podatak jasno ilustruje koliko je srpski teniser dominantan u "belom sportu". Iza njega se nalaze velikani poput Rafaela Nadala, Bjorna Borga, Rodžera Federera i Džimija Konorsa, ali niko nije uspeo da nadmaši Đokovićevu uspešnost.

 

 

Novakova sezona i naredni izazovi


Ove sezone, Novak Đoković je učestvovao samo na Australijan openu, gde je izgubio u polufinalu od kasnijeg šampiona Janika Sinera. Međutim, naredni izazov očekuje ga na mastersu u Indijan Velsu, koji će se održati od 6. do 17. marta. S obzirom na njegovu izuzetnu formu i dosadašnje uspehe, svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem očekuju Novakov nastup na ovom prestižnom takmičenju.

Podsetimo, najuspešniji srpski sportista je takmičenje na prvom Grend slemu u Melburnu završio u polufinalu. Njega je na putu ka rekordnom 11. trofeju na "Ozi openu" zaustavio Italijan Janik Siner, koji je kasnije osvojio pehar. Uprkos neočekivanoj eliminaciji, Nole je ostao na liderskoj poziciji ATP liste.

Trenutno četvrti teniser sveta je u finalu pobedio posle neverovatnog preokreta Danila Medvedeva iz Rusije i prvi put u karijeri trijumfovao na nekom Grend slemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading