KAKAV ŠOK! FINALISTA AUSTRALIJAN OPENA SE POVUKAO!

Autor:

Sport

05.02.2024

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čekaju se sledeći koraci.

KAKAV ŠOK! FINALISTA AUSTRALIJAN OPENA SE POVUKAO!

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner i Danil Medvedev

Danil Medvedev, treći teniser sveta, iznenadio je svoje fanove objavom da se povlači sa Roterdamskog turnira serije 500.

Razlog za ovu odluku leži u iscrpljenosti, posebno bola u desnom stopalu, nakon napornog nastupa na Australijan openu. Ovo povlačenje će rezultirati gubitkom od 500 bodova, što neće značajno uticati na njegovu poziciju na ATP listi.

 

Foto: printscreen twitter

Danil Medvedev

Podsećamo se prošlogodišnjeg finala ATP Roterdama gde je Danil Medvedev trijumfovao nad Janikom Sinerom (5:7, 6:2, 6:2) , iako je Italijan vodio u setovima. Sada, zbog izostanka sa ovog turnira, Medvedev će izgubiti priliku da brani titulu i osvojene bodove. Zanimljivo je da je upravo meč ove dvojice bio finale ovogodišnjeg izdanja Australijan opena. Janik Siner izbacio je Novaka Đokovića tada, a Medvedev je bio bolji od Zvereva.

Trenutno je ruski teniser treći na ATP listi, sa 9.765, dok Siner kao četvrti ima 8,310, a pred Italijanom je sedmica u kojoj je 2023. osvojio 250 bodova kao pobednik turnira u Monpeljeu.

Iako je i Nole doneo odluku zbog koje takođe gubi ATP bodove, Đoković uskoro nastavlja svoj pohod po nove stranice teniske istorije. Najbolji reket sveta će ostati na svom tronu u svakom slučaju, sa 9.855 poena kraj svog imena. Novak bi sledeži put trebao da izađe na teren na turniru u Indijan Velsu početkom marta, gde će biti branilac trofeja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading