POKAZIVALA JE JEDAN FEDERERU, A ONDA JE SUDBINA UMEŠALA PRSTE: Đoković PRVOG aprila pretiče Švajcarca i postaje NAJBOLJI ikada! NE, NIJE ŠALA!

Autor:

Sport

04.02.2024

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tako je to kad slavite pre kraja.

POKAZIVALA JE JEDAN FEDERERU, A ONDA JE SUDBINA UMEŠALA PRSTE: Đoković PRVOG aprila pretiče Švajcarca i postaje NAJBOLJI ikada! NE, NIJE ŠALA!

Foto: Twitter.com/Wimbledon

Novak Đoković je poražen u polufinalu Australijan opena od Janika Sinera rezultatom 3:1, a nakon neuspeha odlučio je da napravi pauzu sve do turnira u Indijan Velsu koji je na programu od četvrtog marta. Ipak, uprkos tome, Novak i dalje ima zagarantovano prvo mesto na ATP listi, pošto se ni Alkaras nije proslavio na prvom Grend slemu u godini.

Baš kada pričamo o tronu, rekord za najstarijeg igrača koji je ikada postao najbolji teniser na svetu drži Rodžer Federer sa 36 godina i 320 dana. E, tu dolazimo do najzanimljivijeg dela.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković i Federer

Sećate se gospođe koja je 2019. u finalu Vimbldona pokazivala čuveno "jedan" prstom, što je označavalo još poen do osvajanja Federera. A onda se Novak digao kao feniks iz pepela, te počistio Švajcarca i uzeo trofej. E baš taj broj jedan će Đoković i vrlo verovatno postati definitivno uskoro i to PRVOG aprila - simbolično, zar ne? Naime, Kako su izračunali statističari, najbolji svih vremena bi mogao najranije 1. aprila – nije šala – da skine Rodžeru i pomenuti rekord za najstarijeg na tronu.

Tog dana Đoković će imati 36 godina i 321 dan i ako bude potrajao na prvoj poziciji, smeniće Federera. Noletu je prva pozicija zagarantovana sve do 19. februara, a nadamo se da će uspeti da izdrži i do četvrtog meseca, te oduzme Rodžeru i ovaj rekord, kao da već nije dovoljno.

Do 1. aprila Đoković ima da brani svega 180 bodova, dok će Alkaras braniti 1.910, Siner 1.510, a Medvedev 2.850. Dakle, šanse su više nego realne da tada bez šale, Novak skine Federeru još jedan rekord.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading