ŠOK-PROGNOZA POZNATOG SRBINA: Đoković je tek TREĆI FAVORIT u Australiji! Nole je veteran, NIJE TO ISTA BRZINA I KONCENTRACIJA kao ranije!

Autor: V. Z.

Sport

12.01.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prednost mlađima!

ŠOK-PROGNOZA POZNATOG SRBINA: Đoković je tek TREĆI FAVORIT u Australiji! Nole je veteran, NIJE TO ISTA BRZINA I KONCENTRACIJA kao ranije!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković u nedelju od 9.00 kreće u pohod na 11. titulu na Australijan openu, a prognoze poznatog teniskog stručnjaka Radmila Armenulića neće se svideti njegovim navijačima.

Mada je prvi grend slem u sezoni pogodno tle za Noleta, bivši selektor naše Dejvis kup reprezentacije u razgovoru za Republiku nije zvučao preterano optimistično.

Prva prepreka najboljeg u istoriji belog sporta biće Hrvat Dino Prižmić (18), koji je kroz kvalifikacije i pobedom nad Azizom Dugazom obezbedio glavni žreb i duel s Srbinom. Mladi Splićanin u Melburn je doputovao kao 178. teniser sveta sa svega tri pobede na ATP turu u karijeri.

- Video sam protivnike. Za Novaka je sve negativno osim titule na kraju. On je prvi i očekuje se da ga osvoji. Mislim da su mu Alkaraz i Medvedev najveći protivnici. On ih dobro poznaje i bilo bi dobro da protiv Karlosa igra u finalu. Ako ima svoj dan pobedeće, ako nema izgubiće. Međutim, mislim da je Alkaraz favorit za titulu. Zašto? Pre svega jer je mlađi, u dobroj je formi i njega stavljam na prvo mesto, dok je Đoković tek drugi ili čak treći favorit. Ne zaboravimo Medvedeva, Hurkača... Novak je teniski veteran. Nije to ista brzina i koncentracija kao pre deset godina. Nole mora da ulaže mnogo veći napor zbog toga, pa mlađima dajem prednost - iznenadio je Armenulić na početku razgovora.

Foto: Starsport

Armenulić

U drugom kolu Novak ide na pobednika meča između domaćih tenisera Alekseja Popirina i Marka Polmansa. U trećem Novak bi mogao na Endija Marija ili Tomasa Martina Ečeverija, dok  je u osmini finala moguć susret s Benom Šeltonom, a u četvrtfinalu sa Stefanosom Cicipasom. U polufinalu su potencijalni protivnici Janik Siner ili Andrej Rubljov, dok su Karlos Alkaraz i Danil Medvedev u drugoj polovini kostura.

- Naravno da ne bi bilo iznenađenje da osvoji, on je uvek favorit u Australiji. Tu je uvek igrao dobro jer je to njegov teren, publika, brzina podloge. Ima prednosti koje bi mogao da iskoristi. U Melburnu je kao riba u vodi. Ali, imaće tešku sezonu. Moraće sve da osvoji da bi ostao na prvom mestu. Potom ide Rolan Garos koji nije njegov teren. Mislim da će ove godine osvojiti  Vimbldon i US open, a za ostalo nisam siguran. Uvek on pronađe motiv, siguran sam da razmišlja o osvajanju sva četiri grend slema, ali videćemo kako će se sezona odvijati - dodaje Radmilo.

Prethodnih nedelja i meseci govorilo se o mogućnosti da Novak Đoković, apsolutni rekorder po broju titula na Australijan openu, u sklopu teniskog kompleksa u Melburnu dobije stadion nazvan po njemu.

- To bi bilo lepo i logično. Niko nikada neće osvojiti ono što je on osvojio. Trebalo bi da nazovu jedan stadion po Novaku. Ali, Englezi su uvek bili bezobrazni prema njemu, naročito od trenutka kada je odbio njihovo državljanstvo. Od tada su uvek protiv njega, ali Nole to ne zarezuje nimalo - zaključio je Radmilo Armenulić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading