VEČITO POVREĐENI NADAL! Da li je OVO kraj za Španca? Nekadašnji broj jedan OTKRIO STEPEN POVREDE!

Autor:

Sport

05.01.2024

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal govorio je otvoreno o novom pehu koji ga je zadesio u Brizbejnu.

VEČITO POVREĐENI NADAL! Da li je OVO kraj za Španca? Nekadašnji broj jedan OTKRIO STEPEN POVREDE!

Foto: www.profimedia.rs

Rafael Nadal ostao je poražen od 55. reketa sveta, Džordana Tompsona, u četvrtfinalu turnira u Brizbejnu

I u tom duelu, u kome je Rafa prokockao tri meč-lopte, Nadal je doživeo povredu noge.

Posle meča, Nadal je govorio o stepenu svoje povrede i otkrio da li će ga ona sputati u poslednjoj sezoni njegove karijere. 

- Problem je na sličnom mestu kao prošlogodišnji, ali nije isti. Da jeste, osetio bih to istog časa. Prošle sezone je u pitanju bila tetiva, a ovoga puta više mi to deluje da je na mišićnom nivou. U ovom trenutku, imam veoma zamoren mišić. Moraću da vidim kako sam kada ustanem ujutru, ali se nadam da ću trenirati tokom iduće sedmice u Melburnu. Problem je što je ovo u sličnom području kao prethodna povreda i to vas onda čini zabrinutijim nego inače - rekao je Nadal, i time pružio olakšanje ljubiteljima tenisa širom sveta. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Pored toga, nije krio svoje namere u vezi sa povredom. 

- U idealnim okolnostima, najbolje bi bilo da je mišić sada prosto "napunjen" energijom od truda uloženog u ova moja tri takmičarska dana i teškom meču kao što je bio današnji. To bi bila najbolja stvar koja bi mogla da se desi, što bi donekle i bilo normalno u ovom procesu, posle skoro godinu dana neigranja. Nadam se da će sutra, ili prekosutra, ovaj osećaj koji trenutno imam proći. Ako ne budem bolje, uradiću određene testove, pa ćemo videti - rekao je Rafa optimistično. 

Podsetimo, nedavno je i Novak Đoković izgubio od Australijanca, i to od Aleksa de Minora u Pertu (gde je, nedugo zatim, teniska reprezentacija Srbije eliminisana sa Junajted kupa) pa će Nole i Rafa sa porazima kao epilozima svojih poslednjih takmičarskih nastupa, ali i problemima sa povredama (Srbin sa povredom ručnog zgloba, a Španac sa problemom u nozi) stići u Melburn. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading