NOVAK ĐOKOVIĆ PONOVO SPORTISTA GODINE! Svetski broj jedan na vrhu SVAKE LISTE!

Autor:

Sport

30.12.2023

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U izboru AIPS, Novak Đoković je poneo nagradu za sportistu godine uz američku atletičarku Simon Bajls.

NOVAK ĐOKOVIĆ PONOVO SPORTISTA GODINE! Svetski broj jedan na vrhu SVAKE LISTE!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser, Novak Đoković, osvaja sve izbore za najboljeg! Nakon što je proglašen za najboljeg sportistu godine u izboru porslavljenog francuskog lista "L'Ekip", naš teniser moćiće da se pohvali istim zvanjem prema procenama AIPS.

U glasanju je učestvovalo 205 novinara iz 107 zemalja sveta, a laskava priznanja dodeljena su Srbinu i Amerikanki.

Iza su završili Erling Haland, Maks Ferštapen, Karlos Aklaraz, Kos Hubert, El Bakari Sufiane, a zanimljivo je da je na devetom mestu bio Nikola Jokić, koji je dobio 115 bodova. Deseto mesto kompletirao je Kilijan Embape.

Foto: Twitter/RiyadhSeason

Novak Đoković

U ženskoj konkurenciji je izbor bio mnogo neizvesniji. Bajls je pobedila sa 353 poena, drugo mesto je osvojila kenijska atletičarka Fejt Kipjegon sa 329, dok je treće mesto zauzela španska fudbalerka Aitana Bonmati sa 297 poena.

Novak je ove sezone osvojio tri grend slem turnira - Australijan open, Rolan Garos i US Open, dok je poražen u finalu Vimbldona. Ova impresivna postignuća jasno govore o njegovoj dominaciji na teniskom terenu.

Pored toga, Novak je slavio i na završnom mastersu u Torinu i godinu završio na prvom mestu ATP liste. Njegova konstantna izuzetna forma i uspesi tokom cele sezone su bez sumnje obeležili sportsku godinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading