NOVAK ĐOKOVIĆ ĆE JOŠ ČEKATI NA IME PROTIVNIKA! Svetski broj jedan DOBRO PROŠAO na žrebu! Prva MINA u osmini finala!

Autor:

Sport

11.01.2024

03:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još nije poznato ime prvog protivnika.

NOVAK ĐOKOVIĆ ĆE JOŠ ČEKATI NA IME PROTIVNIKA! Svetski broj jedan DOBRO PROŠAO na žrebu! Prva MINA u osmini finala!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković još nije saznao je rivala na predstojećem Australijan openu, koji počinje u nedelju, 14. januara.

Srpski teniser će u prvom kolu igrati protiv jednog od pobednika kvalifikacija, ili takozvanog "laki luzer" igrača. 

Ako prođe prvu prepreku, Novak će naleteti na boljeg iz duela Aleksej Popirin protiv Marka Polmansa. 

Već u trećem kolu potencijalni rival Srbinu mogao bi biti legendarni britanski teniser Endi Marej, kao i Tomas Martin Ečeveri, kome je svetski broj jedan idol. 

 

 

Osmina finala može da mu donese prvu minu u vidu meča protiv Bena Šeltona, što bi bila repriza kontroverznog polufinala sa US opena. Pored Amerikanca, u opticaju su Sten Vavrinka i Adrijan Manarino.

U četvrtfinalu Novak će imati nešto lakši zadatak, pošto najteži rival može da mu bude Stefanos Cicipas, koji nije u formi i koga je svetski broj jedan pobedio u poslednjih deset mečeva zaredom, uključujući prošlogodišnje finale turnira u Australiji. 

Polufinale Australijan opena za Đokovića bi mogao da bude prvi pravi ispit, pošto se tada može sastati sa Janekom Sinerom, od koga je izgubio u dva od poslednja tri meča. U Italijanovoj četvrtini žreba nalaze se takođe i Aleks de Minor, Novakov "dželat"  na Junajted kupu, kao i Andrej Rubljov, nikada učesnik polufinala Gredn slem turnira.

 

 

Sa potpuno druge strane žreba nalaze se Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Aleksandar Zverev, Kasper Rud i Holger Rune.

Ostali srpski igrači nalaze se u Alkarazovoj polovini žreba. Dušan Lajović igra protiv kvalifikanta, Miomir Kecmanović ide na Josukea Vatunakia, a Laslo Đere igra sa Arturom Kazoom. Hamad Međedović je još uvek u kvalifikacijama, i potencijalni je Đokovićev protivnik u prvom kolu. 

 

 

Novak je najtrofejniji igrač turnira u Melburnu u istoriji. Kraj svog imena, svetski broj jedan ima deset titula, a takođe je i rekorder u uzastopnim titulama u Australiji, što je uspeo u dva navrata, između 2011. i 2013, kao i između 2019. i 2021. godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading