NOVAK IZGUBIO BODOVE, ALI JE I DALJE PRVI: Izašla nova ATP lista! Đoković sada ima 100 nedelja više od Federera na mestu broj 1! Poznato DO KADA je Nole siguran na tronu!

Autor: P. Z.

Sport

29.01.2024

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin je i dalje apsolutni teniski kralj.

NOVAK IZGUBIO BODOVE, ALI JE I DALJE PRVI: Izašla nova ATP lista! Đoković sada ima 100 nedelja više od Federera na mestu broj 1! Poznato DO KADA je Nole siguran na tronu!

Foto: Tanjug/AP

Najveći teniser svih vremena Novak Đoković započeo je ovog ponedeljka 410. nedelju na prvom mestu ATP liste.

Na taj način, Nole je odmakao prvom pratiocu Rodžeru Federeru na 100 sedmica razlike, pošto je Švajcarac 310 nedelja proveo na tronu.

Naravno, ta razlika će u korist srpskog asa biti još veća u mesecima koji dolaze, pošto će najverovatnije ostati na prvoj poziciji bar do Rolan Garosa, čime bi sakupio 428 nedelja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Istina, šansu da ga prestigne do tada, ali samo teoretsku, ima Karlos Alkaraz i to pod uslovom da se prijavi za turnire u Buenos Ajresu, Rio De Žaneiru i Akapulku, pa da ih sva tri i osvoji. Pritom, čak i da se to desi, ni to ga ne bi dugo zadržalo ispred Noleta, pošto će Đoković ove godine igrati u Majamiju i Indijan Velsu, gde ga nije bilo prošle sezone, pa može da osvoji i do 2.000 poena.

Na najnovijoj ATP listi, Đoković vodi sa 9.855 bodova, a prati ga Alkaraz koji je sakupio 9.255. Treći reket sveta je finalista Australijan opena Danil Medvedev sa 8.765 poena, a šampion iz Melburna Janik Siner je četvrti sa 8.310.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner i Danil Medvedev posle finala u Melburnu

Daleko iza, sa 5.050 bodova nalazi se Andrej Rubljov, dok samo 20 manje ima šestoplasirani Aleksander Zverev. Među 10 najboljih tenisera sveta nalaze se još Holger Rune (3.685), Hubert Hurkač (3.540), Tejlor Fric (3.195) i Stefanos Cicipas (3.025).

Što se srpskih tenisera tiče, u Top 100 se nalaze još Laslo Đere koji je na 34. poziciji, Miomir Kecmanović je na 41. mestu i Dušan Lajović koji je 53.

Blizu ulaska u to društvo je i Hamad Međedović, koji je trenutno 105. reket planete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading