ATP BRIZBEJN! Favoriti bez PROBLEMA do polufinala! Čeka se Nadal!

Autor:

Sport

05.01.2024

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danski teniser Holger Rune opravdao je ulogu favorita i prošao među četiri najbolja u Australiji.

ATP BRIZBEJN! Favoriti bez PROBLEMA do polufinala! Čeka se Nadal!

Foto: Tanjug AP

Danac Holger Rune, prvi nosilac na turniru iz serije 250 u Brizbejnu, plasirao se u polufinale pobedom nad Džejmsom Dakvortom iz Australije rezultatom 2:1 (po setovima 6:2, 7:6 (8:6)).

Teniser iz Sidneja pružio je jak otpor, u drugom setu uopšte nije bilo brejk lopti, potom je 31-godišnjak spasao i dve uzastopne meč lopte, ali je trenutno četvrti teniser sveta ipak stigao do trijumfa i svog 14. polufinala u karijeri.

- Kada izađem na teren, ne razmišljam baš o tome da sam prvi nosilac, ali jeste lep osećaj. Mada, teško me je i zvati prvim nosiocem kada je Rafa u turniru - rekao je Rune posle prolaska među četiri najbolja u Brizbejnu.

Foto: www.profimedia.rs

Rafael Nadal

Njegov rival u polufinalu biće Roman Safijulin iz Rusije, koji je u duelu tenisera sa izuzetno snažnim forhendima savladao Italijana Matea Arnaldija s 2:0 (po setovima 7:6 (7-4), 6:2).

Bugarin Grigor Dimitrov, koji je sjajno završio prošlu sezonu, "počistio" je za 28 minuta Australijanca japanskog porekla Rinkija Hidžikatu i na kraju trijumfovao istim rezultatom (6:1, 6:4).

Bugarin će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela "kralja šljake" Rafaela Nadala i još jednog Australijanca, Džordana Tompsona, koji na teren izlaze od 11.00 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading