NOVO DETALJNO RADNO VREME OBJEKATA NA 8. JANUAR: Nakon predloga Vlade Srbije, došlo do promena!

Autor: D.B.

Vesti

05.01.2024

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spisak radnog vremena će se ažurirati kako budemo dobijali informacije o radnom vremenu objekata za ponedeljak.

NOVO DETALJNO RADNO VREME OBJEKATA NA 8. JANUAR: Nakon predloga Vlade Srbije, došlo do promena!

Foto: Shutterstock, Tanjug-S.Acimovic

Vlada Srbije saopštila je da je na jučerašnjoj sednici usvojen zaključak kojim se preporučuje poslodavcima u Srbiji da zaposlenima omoguće da ne rade na drugi dan Božića ‒ 8. januara 2024. godine, "na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića".

Ovo će uticati na radno vreme različitih objekata širom zemlje.

Pošte

Prema saopštenju Preduzeća Pošte Srbije, samo dežurne pošte će raditi prvog i drugog dana Božića. Ova odluka doneta je nakon konsultacija sa saradnicima i preporuke Vlade Republike Srbije.

Prodavnice

Univerexport je potvrdio da će svi njihovi prodajni objekti raditi regularno 8. januara. Takođe, prema nezvaničnim informacijama, još jedan lanac supermarketa takođe će biti otvoren za kupce.

Tržni centri

Tržni centar Ušće najavio je normalno radno vreme u ponedeljak, 8. januara, od 10 do 22 časa, prenosi Telegraf.

Očekuje se da će i druge institucije i objekti objaviti informacije o svojim radnim vremenima za ponedeljak kako budemo dobijali nove informacije.

Podsetimo, ova odluka je naišla na odobravanje u preduzeću Pošte Srbije, gde je nakon konsultacija sa saradnicima, v.d. direktor Zoran Đorđević doneo odluku da se prema preporuci Vlade Republike Srbije, ponedeljak, 8. januar, proglasi neradnim danom.

"Na jučerašnjem Kolegijumu direktora Preduzeća, nakon konsultacija sa saradnicima, v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević doneo je odluku da ponedeljak, 8. januar, prema preporuci Vlade Republike Srbije bude neradan dan. Prvog i drugog dana Božića (7. i 8. januar) radiće samo dežurne pošte" - navodi se u zvaničnom saopštenju. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading