KAKO ĆE RADITI POŠTE ZA BOŽIĆ? Oglasili se iz preduzeća "Pošte Srbije": Evo da li su i oni podržali preporuku Vlade Srbije

Autor: D.B.

Vesti

05.01.2024

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema saopštenju koje je objavljeno nakon kolegijuma direktora preduzeća, prvog i drugog dana Božića , radiće samo dežurne pošte.

KAKO ĆE RADITI POŠTE ZA BOŽIĆ? Oglasili se iz preduzeća "Pošte Srbije": Evo da li su i oni podržali preporuku Vlade Srbije

Foto: Pošta Srbije

Vlada Srbije saopštila je da je na jučerašnjoj sednici usvojen zaključak kojim se preporučuje poslodavcima u Srbiji da zaposlenima omoguće da ne rade na drugi dan Božića ‒ 8. januara 2024. godine, "na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića".

Ova odluka je naišla na odobravanje u preduzeću Pošte Srbije, gde je nakon konsultacija sa saradnicima, v.d. direktor Zoran Đorđević doneo odluku da se prema preporuci Vlade Republike Srbije, ponedeljak, 8. januar, proglasi neradnim danom.

Dežurne pošte 7. i 8. januara

Prema saopštenju koje je objavljeno nakon kolegijuma direktora preduzeća, prvog i drugog dana Božića (7. i 8. januar), radiće samo dežurne pošte. Ova odluka je doneta u skladu sa preporukom Vlade Srbije i predstavlja priliku za zaposlene da provedu ove verske praznike sa svojim porodicama i bližnjima.

"Na jučerašnjem Kolegijumu direktora Preduzeća, nakon konsultacija sa saradnicima, v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević doneo je odluku da ponedeljak, 8. januar, prema preporuci Vlade Republike Srbije bude neradan dan. Prvog i drugog dana Božića (7. i 8. januar) radiće samo dežurne pošte" - navodi se u zvaničnom saopštenju. 

Odluka u skladu sa verskim običajima

Ova odluka Vlade Srbije i Preduzeća Pošte Srbije pokazuje poštovanje prema verskim običajima i praznicima, pružajući zaposlenima priliku da se odmore i uživaju u prazničnom periodu.

Zaposleni u Pošti Srbije će imati priliku da se odmore i proslave Božić sa svojim porodicama, dok će dežurne pošte biti otvorene kako bi građani i dalje mogli da koriste poštanske usluge tokom praznika.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading