NADAL ČEKAO GODINU DANA DA BI IZAŠAO SA TERENA POSLE SAT I PO: Španac se U VELIKOM STILU vratio!

Autor:

Sport

02.01.2024

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije igrao od poslednjeg Australijan opena.

NADAL ČEKAO GODINU DANA DA BI IZAŠAO SA TERENA POSLE SAT I PO: Španac se U VELIKOM STILU vratio!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal

Nakon gotovo godinu dana od kako je završio učešće na Australijan Openu, Rafael Nadal se vratio na teniski teren i to u velikom stilu.

"Bik sa Majorke" je na turniru u Brizbejnu igrao protiv Dominika Tima, a ovaj susret doneo je krcate tribine, te se osvajač 22 grend slem titule postarao da im pruži maksimalni teniski ugođaj.

Nadal je pobedio Austrijanca na otvaranju turnira u australijskom Brizbejnu za samo sat i po vremena igre u dva seta - 2:0 (7:5, 6:1).

Ono što mora radovati sve Rafine fanove jeste ubedljiv način na koji je Španac došao do pobede posle velike pauze i oporavka od povrede. Mnoštvo lepih poteza obeležilo je ovaj duel, od kojih više Nadalovih koji je izgledao kao da je poslednji duel odigrao pre nekoliko dana.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Dominik Tim

Nadala u narednom kolu Brizbejna očekuje meč protiv pobednika okršaja između Aslana Karaceva i Džejsona Kublera koji je u toku.

Podsetimo, Nadal nije bio preveliki optimista kada je saopštio da će se vratiti na teren.

- Bojim se i plašio sam se da saopštavam stvari jer na kraju godine u kojoj se nisam takmičio i posle operacije, ne brine me samo kuk, već sve ostalo. Verujem da sam pripremljen i nadam se da će stvari dobro da se odvijaju i da ću imati priliku da ponovo uživam na terenu. Nadam se da ću ponovo osetiti sve te emocije koje tenis donosi - istakao je Nadal i dodao:

- Nadam se da ću imati sposobnost da ne zahtevam od sebe ono što sam zahtevao tokom čitave svoje karijere. Vreme i okolnosti su drugačije, na neistraženom terenu. Kroz život sam zahtevao od sebe maksimum i nadam se da ću ovoga puta neću sebi postavljati imperative. Moram da prihvatim da će stvari na početku biti veoma teške. Moram sebi da dam potrebno vreme i nadam se da ću znati da oprostim ako stvari krenu naopako na početku, za šta postoji velika mogućnost. Svestan sam da možda postoji ne tako daleka budućnost u kojoj se stvari mogu promeniti, i pokušaću da zadržim svoj entuzijazam, svoj radni duh i verujem da će moje telo moći da odgovori izazovima, rekao je nedavno Nadal, mada, ako se po jutru dan poznaje, neće ovo biti ni blizu poslednje godine u karijeri Španca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading