NIJE MOGAO NIŠTA PROTIV VELIKE TROJKE, ALI SADA SE VRAĆA IZ PENZIJE: Danas je MNOGO lakše, imam VEĆE šanse!

Autor:

Sport

21.12.2023

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Interesantna odluka 34-godišnjeg tenisera.

NIJE MOGAO NIŠTA PROTIV VELIKE TROJKE, ALI SADA SE VRAĆA IZ PENZIJE: Danas je MNOGO lakše, imam VEĆE šanse!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer

Sam Bog zna koliko je teško bilo teniserima igrati u doba kada je velika trojka "harala" Evropom. Pred početak svakog turnira, glavni favoriti su, znalo se - Federer, Novak i Rafa.

Još jednom je to dobilo na snazi posle reči Martina Kližana koji se penzionisao za vreme velike trojke, a skoro je odlučio da se vrati u teniske "vode" i da proveri koliko je sada zaista lakše igrati bez Đokovića, Nadala i Rodžera.

- Osećam da ću sada bolje igrati, osećam mnogo jaču vatru u grudima. Uveren sam da ću sada biti i mnogo uspešniji. Kada za rivale imate Federera, Nadala, Marija i Đokovića to je apsolutno nemoguće - počeo je Slovak.

Uspeo je u nekoliko navrata da iznenadi favorite, ali svakog po samo jednom.

Pobedio sam Đokovića, Nadala i Vavrinku – podseća na trijumf u Barseloni protiv najboljeg tenisera svih vremena, uz četiri poraza.

Republika

Foto: printskrin/vikipedia

Martin Kližan

Interesantno je kako je dobio inspiraciju.

Sa USB-a. Gledao sam svoje pobede protiv najvećih rivala i vratila mi se vatra. Želim sada da budem još bolji, interesantan je bio Kližan.

U punoj snazi je i dalje samo Đoković, pa je siguran da je danas lakše igrati.

Pratim tenis, danas je lakše igrati protiv prvih deset nego pre deset godina. Mislim da ću imati više šansi da igram u finalima nego ranije. Sa velikom četvorkom to je bilo apsolutno nemoguće. Forhend ostaje moj glavni adut. Svojevremeno sam imao najbrži posle Fernanda Gonsalesa. On je moj udarac za pravljenje para, tvrdi 34-godišnji teniser.

Ako je tačno ono što kaže da mu najviše nedostaje, onda ima razloga da se nada nečemu.

Andrenalin, želim opet da osetim stres, konstantan pritisak. Imao sam to otkako sam bio dete. Nedostaju mi pobede, mečevi pred 10.000 gledalaca, forhend od 200 km na čas koji će podići publiku sa sedišta…- samouveren je iskusni teniser.

Interesantno je da se, nakon penzionisanja 2018. godine, posvetio politici. U rodnom gradu je bio učesnik lokalnih izbora, međutim, od svega nije bilo ništa pa se ubrzo vratio onome što je najbolje radio. Sada radi na povratku i videćemo dokle će dogurati.

Najbolja Kližanova godina je bila 2016, kada je osvojio dve titule na seriji 500, u Roterdamu i Hamburgu. Ukupno ima šest trofeja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading