LOŠA UVERTIRA ZA SPEKTAKL! Legende Partizana izgubile madridsku DRAMU od Reala! Evo ko je PROMAŠIO trojku za produžetak! (VIDEO)

Autor:

Sport

21.12.2023

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veterani crno-belih su ostvarili polovičan učinak na turneji po Španiji.

LOŠA UVERTIRA ZA SPEKTAKL! Legende Partizana izgubile madridsku DRAMU od Reala! Evo ko je PROMAŠIO trojku za produžetak! (VIDEO)

Foto: Twitter/KK Partizan

Partizan je posle trijumfa nad Valensijom poražen u Madridu od Reala rezultatom 71:67 i tako upisali prvi neuspeh na trećoj utakmici otkako legendarni asovi nastupaju zajedno.

U revanšu prošlosezonskog meča, oba tima zaigrala su u ritmu na kom bi im pozavideli i aktivni igrači, iako je za razliku od duela sa Valensijom “Vizink arena” bila skoro, pa sablasno prazna.

Legendarni asovi crno-belih Ratko Varda i Novica Veličković odigrali su po poluvreme za obe ekipe.

 

 

Madriđani su dominirali na početku utakmice, blistao je prosljavljeni Felipe Rejes koji je vezanim trojkama doneo prednost Madriđanima od 6:4.

Partizan je uspeo da preokrene serijom do kraja uvodne deonice, pa su na mali odmor otišli sa vođstvom 20:13.

U nastavku je ritam utakmice značajno opao, primera radi Partizan nije postigao ni poen tokom prve polovin druge četvrtine, a Real je serijom 9:0 preokrenuo situaicju u svoju korist. Do poluvremena blistao je Vlada Petrović i sa nekoliko uzastopnih koševa doneo minimalnu prednost Beograđanima (27:28).

Međutim, Real je “ubacio u petu brzinu” i rešio sve dileme oko pobednika u trećem kvartalu. Više puta domaći su se približavali dvocifrenoj prednosti, zapretio je Partizan do kraja ovog dela igre, ali je uoči poslednje četvrtine domaćin vodio 55:49.

Kad su Madriđani poveli na nepunih četiri minuta pre kraja +9 (63:54) delovalo je da je sve gotovo, ali crno-beli su serijom trojki uspeli da stignu na samo posed zaostatka uoči ulaska u poslednji minut (65:62). Imao je beogradski tim da izjednači, ali je trojka Saše Pavlovića završila na obruću.

Nastala je drama. Pogodili su crno-beli trojku i na 16 sekundi do kraja imali poslednji napad za produžetak, ali ponovo nisu imali sreće da trojkom izbore dodatnih pet minuta.

Koliko je za oba tima utakmica imala veliki značaj svedoči i činjenica da smo gledali penal završnicu i borbu kao da je u pitanju utakmica plej-ofa. Igrač koji je otvorio meč, Felipe Rejes na istije i stavio tačku poenima sa slobodnih bacanja za konačnih 71:67.

Duel veterana predstavljao je sjajnu uvertiru za meč prvotimaca u “Vizink areni”. Podsetimo, čak sedmi put u poslednjih godinu dana, Real Madrid i Partizan sastaće se u Evroligi, večeras u okviru 16. kola najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading