ŽELJKO OBRADOVIĆ RASPALJUJE MAŠTU GROBARA: Fajnal for? Ja bih strašno voleo kad bi se to obistinilo!

Autor:

Sport

20.12.2023

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana govorio je o sutranšnjoj utakmici sa Realom u Madridu.

ŽELJKO OBRADOVIĆ RASPALJUJE MAŠTU GROBARA: Fajnal for? Ja bih strašno voleo kad bi se to obistinilo!

Foto: Starsport

Željko Obradović

Košarkaši Partizana će u četvrtak (20.45) izaći na megdan Realu u Madridu u okviru 16. kola Evrolige. S obzirom na rivalitet koji se razvio između ove dve ekipe od prošle sezone, navijači mogu očekivati paklenu utakmicu na gostovanju. 

Željko Obradović govorio je o sutrašnjem protivniku samo sa rečima hvale.

- Pričati o tome kakav Real ima kvalitet mislim da je to svima veoma dobro poznato. U odnosu na roster koji su imali prošle godine dodali su fantastičnog Kampaca koji je pokretačka snaga tog tima uz sav onaj kvalitet koji su već oni posedovali. Rezultati dovoljno govore o tome kako i na koji način igraju, dominiraju apsolutno ove godine u Evroligi i ACB ligi, tako da nas očekuje sigurno izuzetno zahtevna i teška utakmica - izjavio je trener crno-belih. 

Svestan je Željko da Čus Mateo ima na raspolaganju 15 kvalitetnih igrača i da svaki od njih može da reši utakmicu. Takođe je napomenuo i probleme sa povredama voje ekipe. 

- Imali smo i treba da zaboravimo to šta da radimo tako i kako treba da izađemo sutra da damo sve od sebe da probamo energetski da budemo na nivou kako smo bili protiv Valensije odbrambeno, napadački da igramo bolje to je sigurno i ono što je bitno, otvorene šuteve eventualno da pogađamo. Sve se zna u odnosu na Real kao što i oni nas poznaju pretpostavljam probaćemo i probali smo sad na treningu da postavimo neke detalje, da s igračima pređemo najbitnije stvari što se tiče utakmice Realom i to je to - naveo je najtrofejniji strateg Evrope. 

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

Potom se dotakao Tavaresa, gorostasnog centra i najbitnijeg igrača u igri Reala pored Kampaca. 

- Dobro, nema nikakve dileme da je on najdominantniji igrač evopskoj košarci, igrač koji menja mnogo toga na terenu, ali oni imaju kvalitet na svim pozicijama, počev od najmlađih igrača, Hezonja i Muse, pa onda od ovih najiskusnijih, njih da ne nabrajam, Rudi Fernandez, Ćaćo (Rodrigez), Dek, Ljulj…Ekipa koja igra izvanrednu košarku i svako od njih ima taj individualni kvalitet, ali igraju kao tim. Poarije koji je naravno veoma bitan, ovaj mali ovaj koji počinje posto na poziciji četiri, kvalitet, suvi kvalitet na svim pozicijama. Naravno da je Tavares neko ko je izuzetno bitan, ali nije samo - izjavio je Obradović. 

Na pitanje o eventualnom odlasku u samu završnicu Evrolige, što je mesto na kome ekipu Partizana vidi trener protivičke ekipe, Željko se prvo našalio, ali ipak nije hteo da preurani sa maštanjima. 

-Pa ja bih strašno voleo kad bi se to obistinilo, to bi baš bilo lepo, je l’ da?  Pričati o tome u decembru mesecu je ja mislim preuranjeno i s obzirom kakav je kvalitet svih timova evropskoj ligi, koliko timova želi pre svega uđe u dodatnu fazu takmičenja, to je nije top osam, već imamo sad ovo drugačije malo (top 6) ali da ne pričam tome koliko klubova ima ambiciju da bude na fajnal foru. Tako da smo mi daleko od toga, i mislim da je ono što je najbitnije i uvek najvažnije to da se ide iz utakmicu u narednu i to je to - istakao je Željko za kraj. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading