PODRŠKA VELIKIM RIVALIMA OD FEDERERA: Nole da igra KOLIKO GOD ŽELI, nadam se Rafinom povratku!

Autor: M. M.

Sport

09.12.2023

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepe želje.

PODRŠKA VELIKIM RIVALIMA OD FEDERERA: Nole da igra KOLIKO GOD ŽELI, nadam se Rafinom povratku!

Foto: Tanjug/AP

Đoković, Nadal i Federer

Tenisko rivalstvo između Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera najveće je u istoriji, a Švajcarac koji je otišao u zasluženu penziju pružio je podršku nešto mlađim kolegama.

U GOAT trci predvodnik je Novak Đoković sa 24 grend slem titule, potom slede Nadal sa 22 i Federer sa 20.

- Bio sam zaista srećan što sam igrao protiv njih 40-50 puta, tako da imam mnogo uspomena iz tih velikih mečeva, bitaka. Toliko puta sam odgovarao na pitanja o njima i mogu reći samo najbolje. Bilo je sjajno deliti teren sa njima toliko godina. Oni su titani ove igre - rekao je najstariji od njih trojice Rodžer Federer (42) tokom nedavnog intervjua, pa zatim dodao:

- Nadam se da će se Rafa vratiti sledeće godine jak i nadam se da će Novak moći da igra koliko god želi, jer je dobro za igru da ovi momci i dalje budu tu.

Najmlađi iz takozvane "velike trojke" Novak Đoković (36) je samo ove sezone osvojio tri "mejdžora" i Završni masters u Torinu, dok je Rafael Nadal (37) još početkom godine u Australiji doživeo povredu od koje je do danas oporavlja. Ipak, najavljuje povratak na teren početkom naredne godine. S druge strane, Đoković je najavio žestoku borbu za Zlatni slem.

Osim što ima više slemova od Švajcarca i Španca, Nole je od velikih rivala bolji i u međusobnim duelima, a bilo ih je pregršt. Srbin je na 59 mečeva protiv Nadala slavio 30 puta, dok je Federera dobio u 27 navrata na 50 međusobnih duela.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading