MA, SAMO MOŽETE DA PLAČETE: Nadal pokušao preko Federera da umanji Novakovu veličinu!

Autor: P. Z.

Sport

01.01.2024

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne prihvataju da je Đoković GOAT.

MA, SAMO MOŽETE DA PLAČETE: Nadal pokušao preko Federera da umanji Novakovu veličinu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je GOAT

Najveći teniser svih vremena definitivno je Novak Đoković i to je sada svima kristalno jasno. Jedino pitanje ostaje da li su neki spremni to da prihvate ili ne.

Debata o GOAT trci vodi se već godinama, ali je sada već izgubila svaki smisao, jer su Rafael Nadal i Rodžer Federer ostali poprilično iza srpskog tenisera.

Sada je i sam Nadal uporedio Srbina i Švajcarca.

- Rodžer Federer je igrač koji me je najviše impresionirao, gledati njega dirnulo me je više nego gledati Novaka Đokovića – na kraju krajeva, suština tenisa je emocija - rekao je španski teniser Rafael Nadal u razgovoru za "El Pais".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer

Osvajač 22 grend slem titule govorio je o svojim najvećim rivalima, a za Noleta je istakao da je menjao igru tokom godina.

- Mnogo je Novak oplemenio svoju igru, ali nije radikalno menjao. Protiv Federera sam imao jasnu taktiku, on je znao šta ja želim, a ja sam znao da će on probati da se brani. Kao šah – kada bi napravio grešku, to bi i osetio. Sa Đokovićem nije bilo jasne taktike, morao sam da igram na vrlo visokom nivou jako dugo kako bih ga pobedio - poručio je Nadal.

Đoković protiv Nadala i Federera

Novak Đoković je u karijeri odigrao ukupno 109 mečeva protiv Rafaela Nadala i Rodžera Federera, a protiv obojice ima bolji međusobni skor. Nole je Rafu pobedio 30 puta, a doživeo je 29 poraza, dok je Rodžera savladao u 27 navrata, a izgubio je 22 puta.

Što se grend slem titula tiče, Srbin je apsolutni rekorder sa 24, Španac je osvojio 22, dok je Švajcarac stao na 20.

Kada su u pitanju ostale titule, Novak je i tu neprikosnoven. Đoković je Završni turnir osvajao sedam puta, Federer šest, Nadal nijednom, a kada su Mastersi u pitanju Novak ima 40 trofeja, Rafa 36, a Rodžer 28.

Srpski as je na vrhu ATP liste bio 406 nedelja i taj niz i dalje traje, Švajcaraj je stao na 310, a Španac ih je sakupio 209. Takođe, Nole je ubedljiv i po broju godina koje je završio na prvom mestu, jer je to bio slučaj u osam navrata, dok su njegovi rivali to uspeli da urade po pet puta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading