NE MOŽE MU NIKO NIŠTA: ATP ponovo priznao da je Novak najbolji!

Autor: P. Z.

Sport

01.01.2024

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković nastavio surovu dominaciju.

NE MOŽE MU NIKO NIŠTA: ATP ponovo priznao da je Novak najbolji!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nalazi se na čelu prve ATP liste u 2024. godini.

Kao i svakog ponedeljka, ATP je objavio novu rang listu, a na njoj prvu poziciju zauzima srpski as.

Našem Noletu je to 406. nedelja koju je započeo na teniskom tronu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Đoković se na prvoj poziciji najnovije ATP liste nalazi sa 11.245 poena, a u leđa mu gleda Španac Karlos Alkaraz koji je sakupio 8.855 bodova.

Rus Danil Medvedev je treći reket planete sa 7.600 bodova, dok je sa 6.490 četvrtoplasiran Italijan Janik Siner. Najboljih pet na svetu kompletira još jedan teniser iz Rusije Andrej Rubljov, čiji bodovni saldo iznosi sa 4.805.

Među 10 najboljih igrača planete nalaze se još Grk Stefanos Cicipas, Nemac Aleksander Zverev, Danac Holger Rune, Poljak Hubert Hurkač i Amerikanac Tejlor Fric.

Što se ostalih srpskih tenisera tiče, najbolje plasiran je Laslo Đere, koji zauzima 33. mesto na ATP listi sa 1.285 bodova. Potom slede Dušan Lajović, koji je 52. sa 914 poena, i Miomir Kecmanović koji sa devet bodova manje stoji na 54. mestu.

Republika

Foto: Starsport

Hamad Međedović i Laslo Đere

Oni su ujedno i jedini srpski igrači, osim Noleta, koji se nalaze u Top 100, a u to društvo bi uskoro mogao da uđe i Hamad Međedović, koji je trenutno 113. na svetu sa 582 poena.

S obzirom na ovu rang listu, jasno je da će Nole biti prvi nosilac na Australijan openu, koji se igra od 14. do 28. januara, što bi trebalo dodatno da mu olakša put ka 25. grend slem tituli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading