ŠPANCI PRIZNALI: Novak je KRALJ! Đoković ponovo proglašen za najboljeg sportistu planete! Visoko na listi je i Jokić!

Autor: P. Z.

Sport

31.12.2023

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi dominirali 2023. godine u svetu sporta.

ŠPANCI PRIZNALI: Novak je KRALJ! Đoković ponovo proglašen za najboljeg sportistu planete! Visoko na listi je i Jokić!

Foto: www.profimedia.rs

Srpski teniser Novak Đoković je bio neverovatan u 2023. godini, obarajući rekorde i osvajajući titule kao nijedan drugi teniser pre njega. Sa tri grend slem trofeja - Australijan open, Vimbldon i US open, Đoković je dostigao brojku od ukupno 24 pehara na najvećim turnirima, postavši rekorder.

Osim toga, stigao je do finala Vimbldona i osvojio Završni masters turnir u Torinu, pokazujući da jednostavno nema ravnopravnog protivnika na terenu.

Španski časopis "Marka" je odlučio da na naslovnoj strani svog poslednjeg izdanja u 2023. godini proglasi Novaka Đokovića za "kralja 2023. godine".

Ova odluka dodatno potvrđuje dominaciju koju je Đoković imao tokom cele godine, a time je i potvrdio svoj status kao jedan od najvećih sportista svih vremena. U konkurenciji sa velikanima iz sveta fudbala, košarke i drugih sportova, Đoković je zauzeo zasluženo mesto na tronu.

Nole je već u nekoliko izbora prethodnih dana proglašen za najboljeg sportistu Evrope i sveta u godini na izmaku, ali posebnu težinu nosi odluka španskog lista da mu to dodeli. Naravno, to je zbog toga što je Đokovićev najveći rival u GOAT trci Španac Rafael Nadal, a trenutno najteži protivnik njegov sunarodnik Karlos Alkaraz.

Međutim, "Marka" nije bila subjektivna, pokazala je profesionalnost i sasvim zasluženo je Novaka stavila na naslovnu stranu.

Visoko na listi našao se i Nikola Jokić, koji je zauzeo treće mesto. Pokraj njegovog imena se našlo obrazloženje da je bio najzaslužniji za osvajanje prve titule Denvera u NBA ligi, a bio je i MVP finalne serije.

Između srpskih sportista, na drugom mestu je šampion Formule 1 Maks Ferštapen, koji je dominantno osvojio titulu, pobedivši u čak 19 od 22 trke "najbržeg cirkusa".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading