DRAMA U AUSTRALIJI: Prekinut meč velikog Novakoovg rivala! Druga najotrovnija zmija na svetu upala na stadion (FOTO)

Autor: P. Z.

Sport

30.12.2023

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neretko se događa da njen ujed bude smrtonosan.

DRAMA U AUSTRALIJI: Prekinut meč velikog Novakoovg rivala! Druga najotrovnija zmija na svetu upala na stadion (FOTO)

Foto: Profimedia

Istočna smeđa otrovnica

Nekadašnji osvajač US Opena, austrijski teniser Dominik Tim, bio je svedok nesvakidašnje drame u Brizbejnu, gde je njegov meč protiv Australijanca Džejmsa Mekejba prekinut kada se na stadionu pojavila jedna od najotrovnijih svetskih zmija, istočna smeđa otrovnica.

Prvi set pripao je domaćem igraču sa 6:2, a u drugom je došlo do prekida, pošto se pomenuta smrtonosna zmija pojavila.

Zmija je bila dugačka oko pola metra, a meč je bio prekinut sve dok nije uhvaćena. Koliko je sve bilo dramatično, ilustruje i činjenica da prvi hvatač zmija koji je stigao nije uspeo da je ulovi bez pomoći, pa je morao da dođe još jedan.

Kada su napokon uspeli da uhvate zmiju, Tim i Mekejb su mogli da nastave sa igrom. Pauza kao da je više prijala velikom rivalu Novaka Đokovića, koji je uspeo da spase tri meč lopte u drugom setu i da na kraju slavi posle preokreta rezultatom 2:1 (2:6, 7:6, 6:4).

Nakon ove pobede, Tim će u poslednjem kolu kvalifikacija za turnir u Brizbejnu igrati protiv Italijana Julija Zepijerija.

Inače, istočna smeđa zmija (Pseudonaja textilis) je vrsta ekstremno otrovne zmije iz porodice Elapidae, a nastanjuje centralnu Australiju i Novu Gvineju. Može da naraste do dva metra, a smatra se da je njen otrov drugi najjači na svetu, odmah posle otrova taipana. U Australiji se neretko dešava da pomenuta zmija usmrti ljude.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading