LEGENDA TENISA O SLIČNOSTIMA IZMEĐU ĐOKOVIĆA I FEDERERA: Neuporedivo! "Novak je osvojio tri grend slema, igra kao da ima 26 GODINA!"

Autor: M. M.

Sport

10.12.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muratoglu nema dilemu.

LEGENDA TENISA O SLIČNOSTIMA IZMEĐU ĐOKOVIĆA I FEDERERA: Neuporedivo! "Novak je osvojio tri grend slema, igra kao da ima 26 GODINA!"

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer i Novak Đoković

Patrik Muratoglu, proslavljeni teniski trener, nije pobornik teze da postoji sličnost između Novaka Đokovića i Rodžera Federera u poznim igračkim godinama.

Muratoglu je uporedio njihov nivo u srednjim tridesetim i naglasio da je Đoković tada uspeo da osvoji tri grend slema. 

Francuz smatra da je Novak ostvario neuporedivo bolje rezultate. 

- Često čujem da je ono što je Rodžer uradio između 2017. i 2019. godine podjednako dobro kao ono što Novak radi sada i da je Rodžer bio bolji igrač u 2017. ili 2018. nego ranije - počeo je Muratoglu i nastavio:

- Međutim, mislim da postoji velika razlika. Mislim da je Rodžer u neku ruku bio bolji igrač 2018. nego 10 godina ranije. Tačnije, jedan je razlog. Njegov bekhend. Odlučio je da udara lopticu mnogo ranije na bekhendu i vraća je ravno pre nego slajsom. Ali, Rodžer nije uspeo da osvoji tri od četiri grend slema i konstantno tokom čitave sezone bio jedan korak ispred ostalih. To se nije desilo. Novak je fizički danas na istom nivou kao što je bio sa 26. To je velika razlika jer kad ste na tom nivou fizički onda možete da budete konstantni tokom čitave sezone i da pobeđujete protivnike.

Za argument u korist Federera se često uzima 2017. godina koju je započeo osvajanjem Australijan opena, prvim grend slemom u pet godina, a završio je sa 54 pobede i samo pet poraza. Te godine je osvojio sedam titula, uključujući i Vimbldon. Inače, Đoković je u prošloj sezoni osvojio sedam titula sa samo 12 turnira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading